Tai va, kaip tarem, taip ir padarem. Ketvirtadieni apie piet sedom su sunum ant moco ir isvarem... Pradziai iki Lavoriskiu, o po to kiek imanoma zvyrais, miskais.. (pravaziuojamais dviese) link Svencioniu i sodyba
Vaziavom be GPS, orantuodamiesi gan grubiu Maximiniu zemelapiu. Tad pasiklydimu buvo tikrai daug, nuo ko musu kelione mums buvo tik idomesne.
Aisku vaziavimas dviese zvyrkeliais tai ne vienam lakiot. Tai po vieno is pasiilsejimu prasilekiau vienas

Kuo toliau tuo daresi vis idomiau. Pasukus kiek imanoma arciau pasienio, nuo Prienu (tai ne tie prienai, kurie uz aukstadvario) pakliuvome i 17 km smelkelio. Vienu momentu sunus prasesi paleidziamas eit pesciom

Blin, dviese, kai negali atplest siknos nuo sedynes ir rankenos nelabai norisi atsukinet su vaiku vaziuojant, biriam smelyje su Afrika tikrai nekas. Smelkeliui ipusejus, kaip ir turejo atsitikt, pasigavome lengva batona. Laimei greitis buvo nedidelis ir nei mes, nei mocas nenukentejo. Ir velgi, tai prideciau prie keliones ispudziu

pagaliau pasibaigus smelynams, prasidejo dulketi, bet labai lygus zvyrkeliai kuriais bevaziuojant issokome i Svencioniu kelia netoli Sariu ir kiek pavaziave vel lindome i zvyra link Svencioneliu ir per Svencionis i pasienio punkta. Ten irgi ne be nuotykiu

Pora kart nusifotkine prie slagbaumo ir tik pradejus vaziuot, is krumu islindo du pasienieciai. Stabdomas sustojau. Sakau - galejau gi nestot. Atsako - galejai, o pats laikosi uz pistoleto

Pasirodo per kameras pamate uzkardoje, kad poste fotografuojamasi, o to daryt negalima, bet kadangi ta dien buvau mazai kalbejes tai daviau liezuviui valia

Isaiskinau, kad fotografavomes sitoje puseje slagbaumo.., dar sis tas apie nieka, apie ora.. issiaiskinome kur as vaziuoju.. pasirodo, jie zino mano sodyba ir isklauses, kaip iki jos pravaziuot pasienieciu keliukais, issiskyreme

Tokio tikslaus kilometrazo zymejimo dar nebuvau mates

Taip apsuke rata, lyg i Maskva per Berlyna, pravaziave 190km (asvaltu butu 92), vakarop pasiekeme sodyba

Vakare, gerdami arbata, ziurinejome zemelapi svarstydami, kur galetumem keliaut rytoj. Ir nusprendeme, kadangi mazasis dar nebuvo mates Ignalinos AE, vaziuoti jos pasiziuret kol jos dar nenugriove. Nusprendeme iki Ignalinos mint vien zvyru, o nuo Ignalinos iki Visagino asvaltu.

Apvaziave AE is kitos puses, pralinde pro stovinti pasenieciu dzipa, apvaziavome kanala ,kuriuo kazkada tekedavo karstas vanduo is AE i ezera, privaziavome Druksiu ezera. Tikrai daug ezeru mateme per tris, pavadinsim musu keliones dienas, bet Druksiai eto čtoto!

Ivaziavome i pati pusiasali ir ten susiradome nuostabia vietele enduriskai-turistiskiems pietums

Ot tevas blin, vienkartiniu leksciu tai nepaeme! Bet labai gerai buvo ir ant maiselio

Mano batai zajabis. Vandens nepraleidzia

Vaziuosim toliau

Visaginas. Miestas kuris man visada labai patiko. Antro panasaus Lietuvoje tikrai nera. Miestas miske! Viskas ten kaip ir anksciau. Ko kur paklausi Lietuviskai, atsakymas bus tik rusiskai. Bet nebukim nacionalistai. Viskas ten gerai

Kiek pasitareme ir as nusprendziau

Atgal iki Ignalinos vaziuot miskais, Ignalinoje pilames benza, vaziuojam asvaltu iki Paluses, issimaudom ir is ten miskais bandom islyst i zvyrkeli Ignalina-Svencionys.. kuriuo vakarop davaziuotumem pas mano drauga i Rekuciu kaima, o is ten zvyrais, miskais.. nakvoti pas save i sodyba

Paluse

Pats idomumas prasidejo beieskant kaip nukirsti kampa miskais i ta zvyrkeli, pacio geriausio ir tiksliausio pasaulyje zemelapio pagalba!
Prisiklaidziojom sociai

Mazas vietomis buvo bepradedantis panikuot, pasiklydom.. I ka is manes isgirsdavo - tuo geriau, tuo idomiau...

Kai kuriu keliu pazymetu zemelapyje apskritai neradom, kiti pasibaigdavo "Privati valda" ir balta plyta raudoname fone, arba nei is sio, nei is to uzdarais vartais su atitinkamu pavadinimu apie privacias valdas. Grazus, bet labai graudus vaizdelis

Zmogus pasijunti tokiu sudu, kai matai aplink toki grozi, ezerus, paezeres.. bet tau ten kazkodel negalima! Privatus didziuliai aptverti plotai, pusiasaliai....... As atvirai sakau, as nezinojau, kad Lietuvoje tokiu namu yra!!! Vilniuje tik bakuzes. Na ir BB su jais. I kapus jie vistiek to nenusines, o as viena privatu pusiasali (kokiu 5 kvadratiniu kilometru) i kuri galima pakliut tik ivaziavus pro vartus i didziulio, nauju rastu, su vitrininiais langais namo kiema, vistiek isariau
Ilgai klaidziojom orentuodamiesi i rytus, smelynais ir apskritai miskais visai be kelio, pakliudami tai i privat valdu, tai i ezeru spastus kol pagaliau radom pervaza, o uz kokiu 10km ir zvyrkeli kuriuo vakarop pasiekeme draugo teviske i kuria jis tuo metu buvo atvaziaves

Savo sodyboje buvome jau gerokai po vidurnakcio. Tripas rode ta diena pravaziuota 260 km. Nedaug, bet niekas ir nesieke pravaziuot kuo daugiau ir nuvaziuot nuo namu kuo toliau. Mazas griuvo i lova kaip lapas

Isauso trecia diena. Nuo pat ryto buvo nuspresta padaryt nors ka naudingo. Apsiribojome valanda zoliapjoves tampymo po kiema ir vel ant moco. Si kart po MAletu raj. Svencioneliai, Lakaja, Inturke, Dubingiai, Siuzonys, Nemencine, Vilnius. Nuo Svencioneliu iki Siuzoniu zvyrais. Vel pasakiski gamtovaizdziai, miskai, ezerai, paezeres.. Puikus ,kalvoti su gausybe posukiu zvyrkeliai ir ne maziau idomesni asvaltiniai keliukai. Ir aisku, kaip cia be privaciu valdu!
Prie vieno is ezeru sustojome issimaudyti. Pastaciau moca nuo vandens gal kokius 8-10 metru (galima nearciau 25). Tik pakalbejom tlf su Rushanu, buvau jo ispetas, kad gali kilt problemu ,jog per arti vandens pastaciau moca, ir ant tu zodziu, vdrug ot kuda nevozmis, pojavilsia... pakrantes savininkas su fotoaparatu rankose

Taikesi Nr nufotkint, as kiek laiko bandziau Nr uzstot svojei volosatoj grudjiu, bet po to uzmeciau ant jo ranksluosti

Tada prasidejo zodinis manes puolimas ir besaikis manes fotografavimas su pazadais, kad pamatysiu savo foto Delfyje

. Blin, ir ta diena as jauciau bendravimo alki

Pradejau graziai kalbet su dede, irodinet visaip kaip, kad as ne tas su kuriais jis mane pastoviai lygino, ne keturratininkas, misko pakloto neknisu.. kaip ale to irodyma, atkreipiau jo demesi i mano zilus plaukus ir i lipduka ant moco "As myliu LT gamta"

Lipduka jis irgi nusifotografavo

Musu tokia diskusija baigesi abipusia simpatija, musu valdzios ir istatymu koliojimais, siu dienu tiek zemes savininku, tiek po ta zeme vaikstaciu paprastu mirtinguju bedomis.. paspaudem viens kitam rankas ir jis nuejo sau, o mes su sunum toliau maudemes

Inturke

Piet-vakariai prie DUbingiu

Nu i NiminčYnė blin

Po zvyrkeliu, keliu, keliuku kokiais teko vaziuot per tas tris dienas, nuo Nemencines i vilniu buvo parlekta asvaltu. Nebebuvo jokio noro sokt i iki skausmo pazystamus takelius.
Tai va, as ir sturmanas likome afigitelnai patenkinti musu, kad ir nedidele (tripas garaze rode beveik 600km), bet visgi kelione. Matem tikrai daug graziu gamtovaizdziu, apturejom siokiu-tokiu nuotykiu.. Pagaliau labiau pazinom savo sali. O Lietuvoje tikrai yra kur vaziuot. Kad ir tose paciose vietose kur mes tris dienas vazinejom, galima butu dar savaite vazinet vis naujais ir naujais keliais.
Tai tiek.. Ir dar. Kazkodel praslydo man tokia mintis - jei kada tevas mane butu taip paveziojes, tokias pakatuskes buciau isimines visam gyvenimui
Aina nax.., uzsypisiau rasyt, nuotraukas deliot...