AfricaTwin.LT

Motociklų Honda XRV AfricaTwin (ir panašių) savininkų klubo forumas.
Dabar yra 10 Geg 2025, 04:49

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Kaip tinkamai pasinaudoti fotoaparatu
StandartinėParašytas: 28 Spa 2013, 00:13 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Butent tokia problema iskilo man, kai isigijau trecia savo gyvenime skaitmenini fotoaparata : Canon PowerShot SX150 IS .
Pastebejau, kad naudojantis juo nesugebu padaryti geru nuotrauku del to, kad nesuprantu koki fotografavimo nustatyma reikia taikyti esant ivarioms salygoms.
Iki siol, kai turejau paprasciausias muilines problemu man nekildavo.
Prasau kolegu skirti man bent valanda laiko. Manau man to pakaks.
Veiksmas Vilniuje. Galiu atvykti i bet kuria vieta Vilniuje arba galime susibegti pas mane.
Paskambinkit man tel: 86vienas593235
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Kaip tinkamai pasinaudoti fotoaparatu
StandartinėParašytas: 28 Spa 2013, 17:00 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Manau su "Auto" - modus (zalia pozicija = muilines modus) turetu eiti be problemu ir galvos nereiks kvarsint. Greita ir patogu. Aisku vengti fotografuot pries saule ir pietu laiku.

"Pats paprasčiausias ir žinių praktiškai nereikalaujantis, žinoma, yra auto rėžimas. Pasirinkus šį valdymo rėžimą, visi pagrindiniai nustatymai: jautrumas šviesai, diafragma, išlaikymas ir baltos spalvos balansas, yra nustatomi automatiškai. Lieka tik paspausti užrakto mygtuką.

O jeigu dar giliau,tada prasideda ;)

https://www.zoombook.lt/fotografijos-pa ... s-i-dalis/

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 28 Spa 2013, 18:23 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Aciu Eimantai. Suprantu, kad su auto galima fotografuoti viska. Taip gaunasi, kad su ankstesnem muilinem gaudavau geresni rezultata nei su paskutiniu pirktu fotoaparatu. Beja jis pas mane jau puse metu ir pabuvojas kelionese. Siuo atveju man reikia tik trumpo instruktazo. Del to su manim sutiko pabendrauti Drak'as.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Spa 2013, 00:31 
Atsijungęs

Aukstesnis laiptelis link rankinio rezimo- pusiau automatinis AV (diafragmos prioritetas), kai norime isplaukusio fono arba TV (islaikymo prioritetas), kai fotografuojame judancius objektus. Pasirinkus AV, beliks nustatyti ISO (sviesia diena 100-200, patalpoje 800-1250 arba ir dar daugiau, taciau tada matysis "grudas") bei diafragma- islaikyma fotikas parinks pats. Nustatynejant pagal TV (islaikymo prioriteta), fotikas automatiskai nustatys diafragma (objektyvo "skyle"). Cia trumpai. Labai trumpai. Jei Drakas perbrangiai uzsiprasys, paaiskinsiu pigiau :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Spa 2013, 00:56 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Aciu braliukai. Matau, kad fotoaparatas yra zenkliai geresnis ir privalau jo galimybes isnaudoti geriau.
Manau, kad Drakui privalesiu pastatyti pietus su karbonadu o gal ir neprivalesiu. Dabar esu tiesiog dekingas, kad jis atsiliepe i mano prasyma.
Apie painformuosiu.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Spa 2013, 10:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Nagi Rushanai, noretume isgirsti, kas ten aparate primynkyta buvo, kad tokie stebuklai ivyko. Pats fotografuoju Canon G-12 ir Sony A-57 ir galiu pasakyti, kad jie Auto rezimuose abu puikiausiai prisitaiko prie esamos situacijos ir daro tikrai geras nuotraukas.
Tavo fotaparatas tikrai neblogas, nebent koks brokas butu arba Auto - modus persotina spalvas ir daro nenaturalias nuotraukas.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Spa 2013, 13:37 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Rushanai,

Tavo fotikui reiktu vengti didesnio ISO uz 400, nes tuomet stipriai kencia nuotrauku kokybe atsirandant triuksmams.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 30 Spa 2013, 00:49 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ot tai operatyvumas. Vat cia tai bent. Butent siandien Drakas grizdamas is tolimos komandiruotes uzvaziavo tiesiai pas mane i darba. Maza to uzejas i kabineta perspejo sekretore, kad mums niekas netrukdytu bent 20 minuciu. Pajeme mano telefona nuo stalo ir tik padaves ji sekretorei istare man: Rushanai- turiu tik 20 minuciu, jei nenori buti bukas turedamas rankoje gera fotika- klausik manes dabar.
Vat cia tai bent situacija, vat cia tai konkretumas!
Tai aisku taisykles as priemiau. Drakas prabuvo pas mane lygiai 20 min ir po to isruko kaip vesulas kalbedamas savo mobiliuoju telefonu. Tik pamates nuvaziuojancio Drako automobilio stopus prisiminiau, kad net nespejau pasiulyt karbonado.
Na mazdaug tokia buvo mano pirmoji fotopamoka. Reziume- iki siuol viska dariau neteisingai pagrinda dabar supratau.
Dekingas Drakui uz tokia konkretna fotopamoka. Ot gyvenimas grazus
Rushanas Africa...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 30 Spa 2013, 01:17 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

net neabejojau,kad Drakas tau pagelbes... :)
Sekmes gaudant grazias akimirkas ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 31 Spa 2013, 02:31 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Rushanas rašė:
Ot tai operatyvumas. Vat cia tai bent. Butent siandien Drakas grizdamas is tolimos komandiruotes uzvaziavo tiesiai pas mane i darba. Maza to uzejas i kabineta perspejo sekretore, kad mums niekas netrukdytu bent 20 minuciu. Pajeme mano telefona nuo stalo ir tik padaves ji sekretorei istare man: Rushanai- turiu tik 20 minuciu, jei nenori buti bukas turedamas rankoje gera fotika- klausik manes dabar.
Tai aisku taisykles as priemiau. Drakas prabuvo pas mane lygiai 20 min ir po to isruko kaip vesulas kalbedamas savo mobiliuoju telefonu. Tik pamates nuvaziuojancio Drako automobilio stopus prisiminiau, kad net nespejau pasiulyt karbonado.
Na mazdaug tokia buvo mano pirmoji fotopamoka. Reziume- iki siuol viska dariau neteisingai pagrinda dabar supratau.
Rushanas Africa...

tauta išsižiojusi (supraskit nekantrauja) laukia rezultato

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 31 Spa 2013, 14:16 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Daranius rašė:
Rushanas rašė:
Rushanas Africa...

tauta išsižiojusi (supraskit nekantrauja) laukia rezultato

O tai jokio stebuklingo rezultato ir neverta tiketis. Jokie fotošedevrai nepasipils is manes, nuotraukos bus tokios, kaip ir buvo tik kiek geresne kokybe. Tiesiog sugebesiu geriau isnaudoti savo fotoaparata. Bet kurio atveju dekingas braliukams uz tai, kad sureagavote.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 31 Spa 2013, 23:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Nu, blyn, as apsales, Rushanai ;). 5 minuciu pablevyzgojimas isvirto i visas 20!!! Matosi, kad gerai mokeisi, kad laikas taip prailgo :D. Uztvirtink zaciotnais kadrais ISO ir nuotrauku dydi si savaitgali, o netrukus laikysi iskaita ir meginsim zygiuoti toliau per sekancia piatiminutka ;). Ramaus ilgojo savaitgalio, ir VISI lauksim FOTKIU

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume