Pagaliau nusprogo mano krovimo rėlė su kuria pries 8 metus pirkau moca. Visą laiką (su dvieju men pertrauka, per kurią spėjau sudeginti kitaiską rėlę) ji su šviesom krovė normaliai, o be šviesų krovimas kildavo iki 17-18v. Kiltu ir daugiau, bet bijojau bandyti. Tad artimų šviesų aš 8 metus neišjunginėjau. Bet dabar su šviesom visai nustojo krauti, o be šviesų, 13-13,2v. "Praskambinau" rėlę. Vienas diodas nusproges.
Tai va. Paklauses jaunesnio kolegos, tobiš Mareno patarimo (jis su tokia jau metus sekmingai vaziuoja), siandien šrote nusipirkau rėlę nuo HONDA CBR600 2007-2010m. Rėlės kodas FH008EE. Kainavo 55 eurus (prieš metus Marenas ten pat mokėjo 45). Krauna puikiai ir kas idomiausia, visai nešyla! Jau buvau pasidares papildomą radiatorių, tai vien todėl jį pastačiau. Bet šiaip su šita rėle jis tikrai nereikalingas. Papildomą radiatorių dariau iš senos rėlės griaučių. Su balgarke išpjoviau 3 vidutinius radiatorius (bl, riobrus), plokštumą palyginau su dilde ir tie griaučiai apversti puikiai užsidėjo ant remo. Naujos dugna sutepiau termo pasta, sudejau abi rėles dugnais ir paėmes ilgesnius varžtus prisukau i vietą. Po ekspermentų su kitaiska rėle, aš laidų nebeliutuoju, o tik apliutaves laidų galus sujungiu per paprasčiausias el.kaladėles (su kuriom 220v sujunginėja), kad kelionėje butu papraščiau rėlę pakeisti, jei netyčia numirotu.
Visai gali būt, kad CBR'o rėlės, vienos iš mūsų senučių ligų sprendimas