Kreipiausi per foruma i Bila, del to, kad zinau jog butent Norge yra daug laukiniu gyvunu ir manau, kad vietiniai jau zino kaip galima itakoti situacija, kad isvengti susidurimo su laukiniu gyvunu. As asmeniskai esu nukales stirna vaziuodamas automobiliu, net nevirsydamas greicio. Visa tai vyko labai greitai ir visiskai netiketai, taip kad is paskos vaziavusi Audi tik per plauka nedejo man i sikna o as nors ir suregavau labai greitai ir automobilyje buvo ABS ir BAS (Brake Asistent Sistem), bet deje stirna nukaliau negyvai o ir automobilis buvo sugadintas gana stipriai, bet Air Bag neishove. Ta minute man i galva atejo mintis- gerai, kad vaziavau ne su mocu. Vargu buciau likes gyvas, jei buciau vaziaves su motociklu. Kaip ir rasiau auksciau, kad su gyvunais susitinku nuolat, tiesiog nuostaba man kelia koks gausus yra gyvunijos asortimentas ir net netoli gyvenveciu. Vaziuodamas su mocu esu susidures net su apuoku o kiek kartu teko lenktis prie pat vairo, kad neuzkabinti kylancio gandro, dafiga kartu teko matyti pries ratus prabegancia stirna o vaziuodamas pirmame istvermes ralyje maciau, kaip nuo stataus slaito stirna tiesiog persoko mano komandos kolega, kuris net nespejo issigasti o as vaziuodamas is paskos dar ilgai negalejau atsitoketi. Kodel as viska taip smulkiai rasau? O gi todel, kad turiu siokia tokia patirti sitoje sferoje, kad galeciau suliginti vaziavima be svilpuko ir su svilpuku o tarkim sezono pabaigoje galeciau tiesiog suliginti ankstesnius metus su svilpukiniais metais. Galeciau reziumodamas konstatuoti ar reciau man tektu susitikti su laukiniais gyvunais ar ne. Sakoma, kad svilpukai neveikia naminius gyvunus. Bet mano galva naminiu gyvunu elgesi galima prognozuoti. Gruzijoje esu uzkabines namini parsiuka, bet jis tiesiog buvo nublokstas. Is savo varpines galiu patarti, kad gyvuna jei imanoma reiketu apvaziuoti is uodegos, mat gyvunas paprastai bega i prieki arba tiesiog sustoja, jeigu pries ratus matau nedideli gyvuna, tarkim kate ar tai nedideli suni ir mano manevrai gali sukelti pavoju aplinkiniams ar tai man, tai turiu nuostata tiesiog vaziuoti tiesiai net ir per nevykeli. Tiesa tokiu atveju man dar nepasitaike. Hoooh kiek daug privariau. Reziume. As mielai uzsideciau svilpuka, bent ant savo moco. Rushanas Africa Gyvenimas grazus...
|