Gera diena, forumieciai,
pagaliau prisiruosiau ir as prisistatyti. Esu as Aurimas, forume mane rasite kaip Jarioma.
Motorinem dviratem transporto priemonem domiuosi jau seniai. Kai man buvo kokiu 12 ar 13 metu, tevukas is draugo parvare Riga 13 motorini dvirati. Atvazinejau su juo 2-3 metus, kol isaugau ir pasidare man ant jo anksta. Veliau uzsinorejau kazko rimtesnio, nes puse kaimo bernu is pakampiu pradejo traukti ar pirkti senus iz’us ir jawas, tad bunant 17 metu, beveik slapcia nuo tevu, nusipirkau Jawa 350 (638 modeli). Ech...pirkinys buvo nenusisekes. Pravaziavau su ja tik kelis simtus kilometru ir uzkale variklis. Jau perkant girdejau, kad visas variklis barska, bet kad labai jau norejosi
Veliau pradejau studijuoti ir kazkaip su motociklais buvau aprimes. Pakakdavo pravaziuoti su vieno is draugu motociklu ir budavau ramus menesiui
2010 metais net fiziskai neapziurejes, o tik is nuotraukos, is klaipediecio nusipirkau 95 metu Suzuki GSE500. Smagus motocikliukas mieste buvo. Manevringas gatvese, mazai kuro vartodavo, taciau isvaziavus i uzmiesti - ne kazka…ir sedesena nepatogi pasidaro, ir vejo pasipriesinimas atsiranda, o ir vienam ne taip idomu ten trintis, tad pernai rudeni ji pardaviau. Galvojau, kad taip ir uzsibaigsiu as su tais motociklais bent jau kuriam laikui. Taciau... Pavasaris artejo, sniegas tirpo ir man pradejo galvoje suktis sena mintis pagaliau nusipirkti enduro tipo motocikla. Prisiklausiau as gero draugo ir musu forumiecio Gvido geru istoriju apie vaziavima su Africa, beveik suejau i prota (i prota gal ateisiu, kai vaziuosiu su Africa
)))) ir kovo 2 diena, kartu su tuo paciu Gvidu, jau apziurinejom 95 metu Yamaha Super Tenere (XTZ 750). Kita diena as ji nupirkau ir stai taip atsiradau siame forume.
Dziaugiuosi as siuo sutverimu - vaziuoja jis man gerai. Spejau pralekti jau 2500 km. Nuo pirkimo pasikeiciau karbiuratoriu diafragmas, akumuliatoriu, su tevuku sureguliavom voztuvus, meistras sureguliavo ir susinchronizavo karbiuratorius, uzsidejau Heidenau Scout 60 padangas, pasikeiciau grandines komplekta ir, panasu, kad daugiau apsistosiu ties tuo.
Teko sudalyvauti jau ir Enduro klubo atidaryme bei afrikistu suvaziavime. Planas yra sudalyvauti ir APL pazintiniame vaziavime.
Tai tiek deliau apie mane ir iki susitikimu
Jarioma (Aurimas)