Sveiki, Mielieji.
Galvodamas apie Kalėdų Senio keliones, prisiminiau(-u) ir savo,-iš tikrųjų jos net ne kelionės, o malonūs pasivažinėjimai po Lietuvą. Taigi gal kam įdomu bus pakeliauti ir su manimi, taip, kaip man smagu keliauti su Jumis, Jums to net nežinant.
Vieną nuostabų gegužės 24 d. rytą, maždaug ~ 3.30 val. pakilau, nugalėjęs rytinį tingulį, nes buvau suplanavęs nedidelę kelionę pamatyti bundančią gamtą, šalį ir tikrąjį tikslą-Stelmužės Ąžuolą. Žinoma, šis medis, kuris skaičiuoja jau ne vieną šimtmetį, buvo daugiau simbolinis tikslas (kaip pvz. TransAlpina ar kitas koks nuostabus kelias), o ne gyvenimo ar pavasario, ar dar kažkoks Super tikslas. Bet jis buvo priežastis, dėl ko susiruošiau aplėkti dalį mūsų šalies.
Pajudu, ~ 4 val. dar prieblanda (iš Vilniaus), bet jau viskas matyti, pirmasis didesnis tikslas Švenčionys, nuo jų Link Ignalinos. Stebiu nuostabų saulėtekį, nes jis vyksta man prieš akis
Neapsikentęs nuostabaus vaizdo, sustoju tarp Švenčionių ir Ignalinos apžvalgos bokšte ir, užlipęs į jį, mėgaujuosi nuostabia(-iomis) saulėtekio akimirka(-omis):
Taip, nuostabu:
Bet, po akimirkos lekiu toliau, nes jaučiu, kad Dienos tikslas dar nepasiektas, o diena įsibėgėja:) Negaliu neužsukti į mums tikrai labai svarbią vietą, bet kai kurių asmenų nepelnytai sutryptą ar sumenkintą objektą-vietovę, tai:
Bet saulės spinduliai veja tolyn, ir dar viena vieta link tikslo yra nuostabieji Zarasai:
Puikus projektas ratu besisukantis apžvalgos tiltas(nežinau, ar jį taip galima vadinti), bet ant jo arba juo visada smagu paėjėti, pastovėti, pamąstyti...
Suprantu, kad kelionė dar turi tęstis, ir pagaliau aš jau netoli Stelmužės-puikus kelias, dar nuostabesnis oras, vaizdai "verti milijono" ir "Vergų bokštas"
Pagalvoju, kaip gerai gyvenu ir koks kvailas būnu, kai pradedu galvoti, koks kartais gyvenimas būna neteisingas. Na, bet gana graužaties, nes Tikslas jau čia pat:
Tradicinė nuotrauka, bet man ji svarbi, nes paskutinį kartą prie šio nuostabaus medžio buvau prieš ~30 metų-niekingas skaičius, lyginant su tuo, kurį skaičiuoja šis Ąžuolas, ir visai nesvarbu, jei mokslininkai ir klysta skaičiuodami jo šimtmečius, nes tai visiškai nesumenkina šio puikaus medžio istorijos-pagonybės, krikščionybės, viduramžių, sovietikos ir dabarties laikmečių liudijimo. Atsiprašau už nukrypimus, bet Dienos tikslas vertas pagarbos. Na, kaip ir kiekvienos kelionės tikslo pasiekimas simbolizuoja posūkį link namų, taip ir mano kelionės kryptis suka link jų. Tiesa, ne visai tiesiai, nes turiu norą aplankyti dar keletą nuostabių vietų ir pasidaryti keletą atminimo nuotraukyčių:
Lygumų akmuo
,
Antazavės bažnyčia
,
Dusetos
ir jos nuostabi skulptūra (bareljefas gal?) "Moteris" (jeigu neklystu)
.
O štai nuo šitos vietos jau tikrai kelias sukasi link namų su pilna galva minčių apie grožį, galimybes, kelius (į tikslą, ir save) ir svarbiausia - POZITYVUMĄ.
Tikiuosi ir Jums bus įdomu pakeliauti su manimi ir pajausti tą nuostabią Šviesos ir Šilumos dovaną. Ir, žinoma, Kelio-Pažinimo dovanėlę.