Siemet turejau ilgesne kelione su naujaja Africa. Jei idomu, galite paskaityti cia:
http://www.enduroclub.lt/forum/viewtopic.php?f=3&t=6626 Afrikieciams gi pranesiu apie techninius dalykus. Daug man teko vaziuoti su ja ivariomis slygomis. Tad autostradomis max greitis buvo 130 km/h, Tokiu greiciu autostradomis vaziavau pastoviai, reikalui esant pavaziuodavau ir greiciau, patikslinsiu, kad vaziavome dviesia ir labai pisikrove.
Siaip asfaltuotais keliais galejau vaziuoti max 120 km/h, mat dezes sitoje Afrikoje sumontuotos zenkliai patrauktos atgal o dar ir centrine deze pastumiai atgal, kad keleviui butu daugiau vietos. Skirtumas paliginus su praeita africa yra akivaizdus. Vaziuojant greitai vingiuotu keliu moca pradeda kalbasinti. Po vienos pilnos dienos vaziavimo, sugebejau priprasti ir ismokau prognozuoti sita reiskini.
Kalnu serpantinuose vaziavosi labai uztikrintai, mocas prie kelio buvo tiesiog prilipes.
Kuro sanaudos didziausios buvo 7,2 - 100 km kelio- kai vyjausi ir nepavyjau Everdina.
Maziausios sanaudos buvo 4,8- 100 km kelio- vaziuojant nors ir gana greitai serpantinais.
Per visa keliones laika mano mocas valge vidutiniskai 5,2-5,5 kuro 100 km kelio. Per sia kelione neturejau nei vienos techines problemos. Neteko dapilineti tepalo ir net neteko tempti grandines. priminsiu, kad tverti mano Africai teko daug ir kai reikedavo, kad lenkiant i kalna ji parodytu savo visa galia- atsukus gaza ji paklusdavo man ir nei karto nepavede.
Dar pastebejau, kad pradejo dylti mano galine Anakee-3, bet zvelgiant i kilometraza, galiu teigti, kad produktas yra tiesiog fantastinis. Sezono gale galesiu imesti smulkesne padangu ataskaita. Kroatijoje kempinge prie manes priejo Graikas vaziuojantis su BMW GS 800 ir parodes pirstu i padanga paklause lauzyta anglu kalba- kaip Mischelin? As svaria anglu kalba atsakiau: Very, very, Good. Dar jam pasakiau, kad Africa rullez. Jis vel lauzyta anglu kalba sutiko su manim.
Kaip tai siais metais pastebejau, kad braliukai enduristai daugiau ir drasiau pradejo vaziuoti, mane tai labai dziugina. Noretusi tik, kad chebra daugiau dalintusi ispudziais ar tai bent nuotrauku pametytu daugiau. Stai ir Turkija tapo ne tokia jau tolima ir Gruzija tapo pasiekiama.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...