Matau visus Velykos išjudino, tai pasidalinsiu ir savo Velykomis. Taip nutiko, kad praeitais metais atsisveikinau su savo transalpėliu ir pabėgau trumpam pagyvent į Salą. Ilgai neišlaikiau be moco, tai lapkritį nusipirkau ir atidariau sezoną, kuris čia nelabai kada ir baigiasi
Kadangi britancai Velykas švenčia 4 dienas, tai pagalvojau ko čia nepasidarius šventinio savaitgalio pakatūškės? Ketvirtadienį tiesiai iš darbo ant balno ir - į keltą. Prancūzijoj atsidūriau jau sutemus. Lyja, nesmagu, o dar važiuot tolokai, tai po kelių val sustojau kažkur Senos pakrantėj nusnūst porai valandėlių. Rytas pasitiko kažkokioj pievoj. Vargšai nesirenka
Prikabintas failas:
WP_20150403_003.jpg
Aj, pamiršau pasakyt, kelionės tikslas - Barselona ir jos apylinkės, kur šeimyna su draugais atskrido palaipiot uolomis (čia toks užsiėmimas, kai iš neturėjimo ką veikt lipi sienom
). Tai pakeliui žiūrinėjausi žemėlapį, žiūriu kažkokia šalis kurioj nebuvau dar - Andora. Sakau reik prasukt, vis tiek pakeliui
Bliam, o ten pasnigo iš vakaro
Prikabintas failas:
WP_20150403_012.jpg
Prikabintas failas:
WP_20150403_015.jpg
Va, slidinėjimo sezono įkarštis ten, žmonių pilna - visi arba su slidėm, arba su alaus bokalais. Visą dieną myniau per prancūzus, tai jau saulė slėpėsi už kalnų kai pasiekiau Andorą.
Prikabintas failas:
WP_20150403_019.jpg
Toliau leidžiuos žemyn, keliukais, serpantinais. Keista ta šalis kažkokia, visi arba kažkokie arogantiški arba šiaip susirūpinę savimi ir visur skuba. Kertu į Ispaniją, tiesiai į Katalonijos kraštą. Minu per kalnus, mėnulis blizgina, žvaigždžių pripilta kalnų šlaituose, jaučiu kad aplink afigienai gražu, bet nė velnio nematau
Pagal žinučių aprašymus bandau susirast kempingą kur apsistoję maniškiai. Kažkokiais pasiutusiais vingiais tamsoj nusileidžiu į kažkokį tarpeklį. Randu daug palapinių. Žinau tik palapinės pavadinimą. Atidarau - vaikiški batai ir pažįstamas šnopavimas. Čia. Pataikiau
Įsitaisau šalia ir lūžtu, nes miego gavau 2-3 val, o atmyniau apie 1500km, tame tarpe kalnų keliais su autostradų intarpais. Ryte pabudęs suprantu kur atsidūriau.
Prikabintas failas:
WP_20150404_002.jpg
Tai regionas Siurana - visokio plauko uolų laipiotojų rojus. Aplink nugludintos uolos, spiečiais aplipusios uolalipių. Ryte judam link Barselonos tokiais keliukais.
Prikabintas failas:
WP_20150404_007.jpg
Prikabintas failas:
WP_20150404_009.jpg
Prikabintas failas:
WP_20150404_011.jpg
Šilta, gera, smagu, čia jau tikras pavasaris.
Na ir Barsa - čia nesiplėsiu, visi viską žino. Gera vieta visiems, kad ir ko norėtum. Maistas, jūra, moterys - ko tik širdis geidžia
Prikabintas failas:
WP_20150404_020.jpg
Prikabintas failas:
WP_20150405_002.jpg
Praleidžiam čia pusantros dienos, na ir savaitgalis į pabaigą, reik skubėt atgal į darbus. Negaliu paleist vaikų, tempiu kiekvieną minutę. Išsikrapštau tik apie 5 vakaro. Aišku, mokamų autostradų nesirenku
Minu vėl per tuos pačius Pirėnų kalnus.
Prikabintas failas:
WP_20150405_008.jpg
Užsikabaroju iki 1915m. Vėl iš vasaros į žiemą. Kelias vingiuotas kaip gyvatė. Motociklininkai būriais traukia. Visi mandagūs, sveikinasi, demonstruoja kiekvienas savo galūnes - kas kelia ranką, kas koją, kas galvą kraipo
Visi save rodo.
Aš jau vėlokai susiruošiau, motociklistus sutinku jau besileidžiančius, o aš dar tik kylu. Viso serpantinų ruožo ten apie 100 km išeina, vidutiniškai 2val kelio. Leidžiuos jau Prancūzijos pusėj sutemus. Pirėnai nukirsti. Šoku į porą mokamų autostradų, vynioju kilometrus. Paskui regioniniai keliukai - žiedai, sankryžos, bet vidury nakties tuščia, lengva važiuot. 3-4 nakties jau blogai - nebegaliu daryt dviejų dalykų: dainuot ir žiovaut. Baisiai stikliukas rasoja
Pasirodo atvėso gerokai. Pilnatis šviečia, ant kelio mano moco šešėlis nuo pilnaties mane vejasi. Aš dar tik liaudies dainas išdainavau, o Butkutės tik antrą albumą pradėjau... Jopšichmat, tenka nebedainuot. Toliau vynioju kilometrus. Bakas benzo + kava. Vėl bakas benzo ir vėl kava. Vieną kart stojau šiaip kavos, be benzo - sugriešijau
Baisiai miegas jamė.
Rytas išaušta gražus.
Prikabintas failas:
WP_20150406_002.jpg
Balta žolė ir termometras kaimely išduoda, kad yra tik 2 laipsniai. Tai va ko aš kalatuojuos visą naktį kaip distrofikas. Jopšichmat, šalta.
Pasiekiu Kalę. Tai ne šiaip eilinė kalė, o visas uostas Kalė. Nemiegodamas sutaupiau porą valandų, kurias praleidžiu šmirinėdamas po miestelį ir šveisdamas prancūziškus krepus. Į keltą eilė baisulinga. Gerai, kad prisikabinu prie kitų motociklistų ir apvažiuojam visą beprotišką eilę ir minam į keltą. Pora valandų ir mes saloje. Man jau tiksi virš 24 val be miego. Keltas išspjauna von, ir į priešingą kryptį nei normaliai. Kilometrai irgi virsta myliomis. Atsikankinu dar 2,5 val kol pasiekiu namus. Fuuu... Savaitgalis baigėsi. Atsikemšu alaus ir persikeliu fotkes. Smagi velykinė savaitgalinė pakatūškė
Prikabintas failas:
WP_20150406_012.jpg
Su šventėm rankenos ir kelio bičiuliai!