AfricaTwin.LT

Motociklų Honda XRV AfricaTwin (ir panašių) savininkų klubo forumas.
Dabar yra 13 Lap 2024, 11:59

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Keista kelionės pabaiga...
StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 12:47 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Sveiki,

Noriu pasidalinti nenusisekusios ar atvirkščiai - laimingos kelionės pabaigos istorija.Iki šiol negaliu suprasti,koks čia "briedas" įvyko...
Visą mėnesį tvarkiau neseniai nusipirktą Africa RD 03 ir 2015.07.12 su drauge išsiruošėme į kelionę.Planavome minti Lenkijos pajūriu Gdanskas,Sopotas,Swinouscje) iki Vokietijos (Kylis,Travemiunde,Liubeckas,Berlynas) ir atgal namo.
Įvažiavus į Vilnių (gyvenu Antaviliuose),jau nervai nebelaikė,kaip ir visada:automobiliai vilkosi 40km į valandą,vairuojami dačnikų ir bobų bepliurpiančių mobiliais,pachmelnų vairuotojų ir pan.,taigi atsukęs rankeną pjoviau per ištisinęs linijas ir nardžiau tarp vairuojančių vėplų..Mano draugė man baladojo per stogą,kad mažinčiau greitį ir raminčiaus,bet man buvo vienodai.Jai tai buvo apskritai pirma kelionė motociklu ir manau naturalus baimės jausmas.Skubėjau išlėkti iš miesto...
Pagaliau išlindau į Druskininkų kelią ir miniau kreiseriniu 120 km/h greičiu.Prašokęs Valkininkų geležinkelio bėgius,toliau nusukau Alytaus keliu,nes sieną planavau kirsti Sejnuose.13 kilometre Alytaus keliu staiga pamačiau skrendančią stirną tiesiai i mane:nespėjau net paspausti stabdžių...viskas įvyko akimirksniu..Toliau stiprus smūgis,mėtomas vairas ir bandymas išlaikyti baiką neišsitiesiant ant asfalto.Sustojom tik už kokių 100 metrų.Pirma mintis - lūžo kairė koja,nes skausmas buvo konkretus.Pabandžius ant jos atsistoti,skausmas nepadidėjo,reiškia lūžio nėra.Paklausius draugės ar sveika,išgirdau taip.Jos kairė koja irgi stipriai nukentėjo.Jei ne apsaugos,manau rezultatai būtų liūdnesni.
Tiek baikas,tiek keliondėžės,tiek mūsų apranga visa buvo stirnos išmatuose...Gerai,kad jos nesmirda.Stirna buvo negyva,su išvirtusiomis žarnomis.Niekada neužmiršiu jos atmerktų akių...
Turėjome 2 ltr Pepsi butelį,tai nors minimaliai apsitvarkėme.Toliau buvo iškvieta policija.
Nustebino lietuviai eilinį kartą:niekas nesustojo ir nepaklausė ar reikia kokios pagalbos.Keturis kartus variau keiksmažodžiais tuos,kurie bandė sustoję prie stirnos,ją įsimesti i bagažinę.Rėkiau per atstumą,nes stirna gulėjo už kokių 100 metrų nuo mūsų.
Pirmas atvažiavo medžiotojas.Dar prie jo vėl tas pats - bandymas šeštą kartą įsimesti stirną pravažiuojančių "grifų".Tuomet medžiotojas privažiavo prie pat stirnos,taip ją paslėpdamas.
Atvykus Varėnos kelių policijai,buvo sustatytas aktas ir gavau pažymą dėl eismo įvykio(pažymą būtinai rekomendavo paimti mano draugas,kuris tvirtina,kad jau metai,kai įvestas naujas įstatymas dėl draudimo kompensacijos,turint įprastą civilinio draudimo sutartį.
Sulaukus draugų,baikas buvo pakrautas ir pargabentas namo.Gryžtant visą kelią galvojau:tikimybė,kad iššoks žvėris iš miško vidurdieni (14.05) viena iš milijono turbūt...Matyt likimas.Vėl laukia baiko remontas.Gerai,jei apmokės draudimas...

Prieš porą metų,spalio 20 dieną,kai visi enduristai rinkosi sodyboje prie Kaišiadorių sezono uždarymo šventimui,nutariau nedalyvautii,o gerai paarti miškus su savuoju Suzuki DR 650.Išlėkiau vienas ir po pietų.Bezdonių ir Arvydų miškai tobuli pakatuškėms.Po geros valandos jau gulėjau ir rėkiau...Verčiaus kelis kartus,nušokęs nuo stataus skardžio,lekiant priešgaisrine miško juosta.Smigo į išartą purų ir gylų smėlį priekinis ratas.Policija rasti negalėjo,nes GPS mano sename 6100 Nokia telefone nebuvo.Greitajai pagalbai irgi negalėjau paaiškinti kur esu,nes mačiau,kad prisijungė Baltarusių tinklas.Jau pradėjus temti,po 3 valandų paieškų rado draugai,su kurias čia lakstydavau.
Viso to rezultatas: 3 lūžę stuburo slanksteliai,2 šonkauliai,raktikaulis.Gydžiaus 2 metus,gavau 3 invalidumo grupę.Ačių Dievui apsieita be pampersų ir invalido vežimėlio.
Taigi,po paskutinių įvykių nebežinau,ką ir galvoti...Parišt su motociklais negaliu,nes tada ir prasmės nubūtų gyvent.Dėl rimtos traumos kaltinu tik save,bet įvykis su stirna...nu briedų,briedas...
Išskrendu ryt su drauge į Marmarį,reik išnaudot nepavykusias atostogas...

Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Keista kelionės pabaiga...
StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 14:07 
Atsijungęs

Gaila kai taip nesėkmingai sužlunga visa kelionė.Tiek planuota,strateguota,ruoštasi ir štai...
Stirnos pasirodymo tikėtis reikia visur ir visada,Aš asmeniškai tokiame kelyje laikau nedaugiau 95-100 ,o 120 greičiu važiuoju tik greitkeliais.Gal kompanjonus tai kartais ir erzina,tačiau saugumas svarbiau.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 15:02 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Labai gaila. Man irgi buvo vienu metu tokių minčių.
Norėjau paklausti dėl draudimo:
Praeitą vasarą Latvijoj teko paguldyti motociklą dėl išbėgusio šuns.
Buvo pilna liudininkų, vietiniai policininkai viską surašė.
O grįžus, Lietuvoje, draudimas atsisakė bet ką mokėti: "Nebuvo kitos transporto priemonės" ir viskas.
Ar mane išdūrė ar tikrai dėl gyvūno kas kompensuojama?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 15:52 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Na jo braliukas, galiu sakyti tik tiek, kad nepasiseke, tiesiog tap ivyko.
Nepulsiu cia pamokslauti, tiesiog parasysiu savo pastebejimus, manau turiu teise.
Esu daug keliaves ivariomis salygomis ir galiu pasakyti, kad butent zverys man yra didziausias pavojus kelyje, apie tai visada galvoju vaziuodamas. Maza to atkreipiu demesi i zenklus o jei pavyksta pasikalbeti su vietiniais paklausiu, kaip reikalai su zveremis.
Pries pora metu buvau susitikime su ceku motokeliautoju Jaroslav Sima, kuris su mocu yra prasukes simtus tukstanciu kilometru, vat galvojau, kas man duos universalu atsakyma, kaip reikia isvengti susidurimu su zveriukais. Mano nuostabai Jaroslavas atsake, kad jokiu pavojingu incidentu su zveremis jis neturejo, nors zmogus ismaise Africa, Sibira, buvo nuvaziaves iki Vladivostoko. Na ka reikes tenkintis asmenyne patirtimi, pagalvojau as. Atleiskit uz nekukluma o siokia tokia patirti susiduriant su gyvunais as turiu. Vaziuodamas motociklu, gyvunus matau gana daznai.
Bet pries tai dar vienas pastebejimas... Viliaus kelione prasidejo gana nervingai, kiti eismo dalyviai ji erzino pacios keliones pradzioje, jam norejosi greiciau istrukti is sitos lietai slenkancios terpes, manau tai yra didele klaida, juo labiau, kai keleive del veiksmu jautiesi nesaugiai- mano galva tai yra rimtas signalas susimastyti, del vairavimo taktikos pakeitimo, juo labiau, kai esate tik isvaziave is namu. Keliones pradzioje pamazu pripratinti save prie daugelio dalyku, motociklas yra su dezem, pakrautas o uz nugaros sedi artimas zmogus kurio gyvybe tavo rankuose. O dar kelione, kad ir netokia tolima yra ne sportinio sprinto varzybos, kur viska lemia laikas.
As kelione pradedu miegautis nuo pirmu minuciu ir mano vairavimo maniera keliones pradzioje yra itin atsargi- as pratinu save prie visko. Galiausiai suaugu su mocu, puikiai nujausdamas savo ir motociklo galimybes.
Prisiminiau, kai su chebra grizdinejome per Lenkija namo arvaziave Juodaja jura. Is sono atrode, kad mes lekiame kaip pasiute o istikruju musu penkiu mocu komanda veike, kaip vienas gerai suderintas mechanizmas, mes vaziavome labai greitai ir saugiai, kiekvienas is musu tiesiog dirbo prie vairo, mes vienas kita suprtome is gestu ir elgesio. Visa tai rasau, noredamas pasakyti, kad pripratinti save keliones pradzioje yra privalu. O ka gi Viliau tu darytum Sopoto kamsciuose, kai judejimo greitis sezono metu yra labai mazas o tarp eiliu prasibrauti nera galimybes?
Del gyvunu... Jau seniai nuvalkiota tema, bet ant savo moco turiu svilpukus, kurie reikalauja siokios tokios prieziuros, bet jie nera brangus. Vaziuodamas vis kas kart pasignalinu, nors neesu tikras, kad tai paveiks laukinius gyvunus, bet vis tik- tai nieko nekainuoja. Pastebejau, kad ir laukiniai gyvunai reaguoja i garsini signala. Dar zinau, kad dazniausiai gyvunai pasirodo temstant ar paryciais, bet nepaisan to budrus bunu visuomet, stengiuosi stebeti kelia kiek imanoma. Pvz turiu nusistatyma, kad smulku gyvuna isbegusi ant kelio reikia traiskyti, kaip tai ziauriai neatrodytu. Dar zinau, jei matau kelia perbeganti gyvuna, bunu atsargus zinodamas, kad paskuj gali begti ju daugiau.
Su automobiliu leidziantis saulei esu nukales negyvai stirna, lygiai taip pat stirna pasirode tiesiai pries automobili, kai situacijos itakoti visai negalejau- tuo kart pagalvojau, gerai, kad ne su mocu buvau.
Vaziuodamas negreitai kaimo zvyrkeliu esu negyvai nukales lape, keista, bet lape man puole tiesiai po galiniu ratu. Tada sisidurimo buvo neimanoma isvengti.
Dar is savo puses galiu patarti ismokti kontr vairavimo, kuris taikomas sunkiesiams mocams. Tai manevras, kai reikia greitai apvaziuoti netiketa kliuti. Vaziudamas mocu vis kas kart padarau pasitreneruodamas manevra, aisku pries tai perspeju keleive, kad neissigastu.
Del dvejoniu vaziuoti ar nevaziuoti toliau motociklu, mano atsakimas vienareiksmis- vaziuoti. Praeis kiek tai laiko o sitas nemalonus niuansas liks praeityje. Su mocu dar patirsi daug maloniu nepakartojamu akimirku.
O ba, kiek privariau- na gal su nauda?
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 16:08 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Cia Guculas kaltas! Jis mas mus medziotojas, o vietoj to, kad saudytu tuos begiojancius gyvius, jis po Norvegijas zvejot vazineja!
O jei rimtai, tikrai galetu pagaliau issaudyti visus briedzius, stirnas.. (sernus saudo, ale del maro). Tie padarai man visa gyvenima ramybes neduoda! Paskutinis kartas buvo neseniai, vaziuojant is Karelijos. Ivaziavau i LT, temo. Vaziuojant nuo Zarasu link Utenos kazkaip pagalvojau apie stirnas, briedzius, bet stipriai to nesureiksmindamas laikiau ~120 km/h (vaikai garaze lauke, skubejau), kol pries pat akis smestelejo stirna. Noras lekt is kart praejo! Iki Vilniaus vaziavau ne daugiau 80 km/h.
Briedziai jie daugiau nusakomi. Jie dazniausiai ramiai iseina i kelia, o stirnos issoka! Jas pastebet dazniausiai nepadeda jokie zibintai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 16:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

MariusB rašė:
Labai gaila. Man irgi buvo vienu metu tokių minčių.
Norėjau paklausti dėl draudimo:
Praeitą vasarą Latvijoj teko paguldyti motociklą dėl išbėgusio šuns.
Buvo pilna liudininkų, vietiniai policininkai viską surašė.
O grįžus, Lietuvoje, draudimas atsisakė bet ką mokėti: "Nebuvo kitos transporto priemonės" ir viskas.
Ar mane išdūrė ar tikrai dėl gyvūno kas kompensuojama?

Galejai tuo atveju tik šuns savininką paduoti į teismą,jei jis tokį turėjo.Draudimas šiuo atveju ne prie ko.Nebent buvo Kasko
draudimas,bet tuom abejoju.Svetimoje valstybėje paduoti į teismą būtų paprasčiausiai neapsimokėje.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 18:09 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Rushanas rašė:
Na jo braliukas, galiu sakyti tik tiek, kad nepasiseke, tiesiog tap ivyko.
Nepulsiu cia pamokslauti, tiesiog parasysiu savo pastebejimus, manau turiu teise.
Esu daug keliaves ivariomis salygomis ir galiu pasakyti, kad butent zverys man yra didziausias pavojus kelyje, apie tai visada galvoju vaziuodamas. Maza to atkreipiu demesi i zenklus o jei pavyksta pasikalbeti su vietiniais paklausiu, kaip reikalai su zveremis.
Pries pora metu buvau susitikime su ceku motokeliautoju Jaroslav Sima, kuris su mocu yra prasukes simtus tukstanciu kilometru, vat galvojau, kas man duos universalu atsakyma, kaip reikia isvengti susidurimu su zveriukais. Mano nuostabai Jaroslavas atsake, kad jokiu pavojingu incidentu su zveremis jis neturejo, nors zmogus ismaise Africa, Sibira, buvo nuvaziaves iki Vladivostoko. Na ka reikes tenkintis asmenyne patirtimi, pagalvojau as. Atleiskit uz nekukluma o siokia tokia patirti susiduriant su gyvunais as turiu. Vaziuodamas motociklu, gyvunus matau gana daznai.
Bet pries tai dar vienas pastebejimas... Viliaus kelione prasidejo gana nervingai, kiti eismo dalyviai ji erzino pacios keliones pradzioje, jam norejosi greiciau istrukti is sitos lietai slenkancios terpes, manau tai yra didele klaida, juo labiau, kai keleive del veiksmu jautiesi nesaugiai- mano galva tai yra rimtas signalas susimastyti, del vairavimo taktikos pakeitimo, juo labiau, kai esate tik isvaziave is namu. Keliones pradzioje pamazu pripratinti save prie daugelio dalyku, motociklas yra su dezem, pakrautas o uz nugaros sedi artimas zmogus kurio gyvybe tavo rankuose. O dar kelione, kad ir netokia tolima yra ne sportinio sprinto varzybos, kur viska lemia laikas.
As kelione pradedu miegautis nuo pirmu minuciu ir mano vairavimo maniera keliones pradzioje yra itin atsargi- as pratinu save prie visko. Galiausiai suaugu su mocu, puikiai nujausdamas savo ir motociklo galimybes.
Prisiminiau, kai su chebra grizdinejome per Lenkija namo arvaziave Juodaja jura. Is sono atrode, kad mes lekiame kaip pasiute o istikruju musu penkiu mocu komanda veike, kaip vienas gerai suderintas mechanizmas, mes vaziavome labai greitai ir saugiai, kiekvienas is musu tiesiog dirbo prie vairo, mes vienas kita suprtome is gestu ir elgesio. Visa tai rasau, noredamas pasakyti, kad pripratinti save keliones pradzioje yra privalu. O ka gi Viliau tu darytum Sopoto kamsciuose, kai judejimo greitis sezono metu yra labai mazas o tarp eiliu prasibrauti nera galimybes?
Del gyvunu... Jau seniai nuvalkiota tema, bet ant savo moco turiu svilpukus, kurie reikalauja siokios tokios prieziuros, bet jie nera brangus. Vaziuodamas vis kas kart pasignalinu, nors neesu tikras, kad tai paveiks laukinius gyvunus, bet vis tik- tai nieko nekainuoja. Pastebejau, kad ir laukiniai gyvunai reaguoja i garsini signala. Dar zinau, kad dazniausiai gyvunai pasirodo temstant ar paryciais, bet nepaisan to budrus bunu visuomet, stengiuosi stebeti kelia kiek imanoma. Pvz turiu nusistatyma, kad smulku gyvuna isbegusi ant kelio reikia traiskyti, kaip tai ziauriai neatrodytu. Dar zinau, jei matau kelia perbeganti gyvuna, bunu atsargus zinodamas, kad paskuj gali begti ju daugiau.
Su automobiliu leidziantis saulei esu nukales negyvai stirna, lygiai taip pat stirna pasirode tiesiai pries automobili, kai situacijos itakoti visai negalejau- tuo kart pagalvojau, gerai, kad ne su mocu buvau.
Vaziuodamas negreitai kaimo zvyrkeliu esu negyvai nukales lape, keista, bet lape man puole tiesiai po galiniu ratu. Tada sisidurimo buvo neimanoma isvengti.
Dar is savo puses galiu patarti ismokti kontr vairavimo, kuris taikomas sunkiesiams mocams. Tai manevras, kai reikia greitai apvaziuoti netiketa kliuti. Vaziudamas mocu vis kas kart padarau pasitreneruodamas manevra, aisku pries tai perspeju keleive, kad neissigastu.
Del dvejoniu vaziuoti ar nevaziuoti toliau motociklu, mano atsakimas vienareiksmis- vaziuoti. Praeis kiek tai laiko o sitas nemalonus niuansas liks praeityje. Su mocu dar patirsi daug maloniu nepakartojamu akimirku.
O ba, kiek privariau- na gal su nauda?
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Dekui,Rashanai

Visada yra is ko pasimokyti,kiekviena nuomone idomi.
Kas liecia laukinius zveris,tai tokio nutikimo niekada nebuvo man gyvenime,net kai buvau jaunas ir droziau kaime starushke Jawa.
Nebuvo nutikimu ir bunant MC klube.Kiekviena vasara varydavom i tolima kelione,neskaitant vietines reiksmes tusovkiu po Lietuva,Latvija ir Estija,kurios vykdavo bemaz kiekviena savaitgali.Vaziuodavom kolonoje ir dideliais greiciais tiek dienos,tiek nakties metu,tiek blaiviame,tiek neblaiviame stovyje...Na,zuikiu tai budavo,tie veplos visada eidavo ant sviesu.
Kas liecia pripratima keliones metu prie moco,tai taip,tas butina.Uzteko dalekt nuo Antaviliu iki Vilniaus ir buvo viskas aisku del apkrauto baiko valdymo.
Mieste man visada nervai nelaiko,vairuociau as automobili ar masina.Tiesiog norejau kuo greiciau islekti is miesto,bei kuo skubiau kirsti Lt - PL siena,nes pastebejau,kad nuo darbo pilnai atsipalaiduoju,tik budamas ne Lietuvoje,o kur nors uzsienyje.
Dabar jauciuosi kaltas del savo drauges:visiskai neivertinau jos pirma gyvenime vaziavima baiku su tokia nervinga pradzia ir liudna keliones pabaiga...Nuo patirto shoko atsigavo tik po dienos.Padejo ir uspokojoncai - geras vynas.
Lenkijoje tai teisybe,ten jau privalu vaziuoti su visais ir nardymas tarp automobiliu lenkams yra nesuprantamas,jie labai piktai i tai reaguoja visada.
Zinai,del svilpuku tai atvirai kalbant niekada negirdejau apie tokius...:)Nuo siol reiks pasidomet,jei jau zveris atakuoja...:)
Kaip vaziavau,taip ir vaziuosiu su baiku!Velniop visi prietarai ar kazkokie ispejimai is virsaus...
Duosiu visiems zinoti,kaip yra su draudimo kompensacija tokiais atvejais,nes mane draugas itikino 100% del kompensacijos ismokejimo,nors vakar BTA draudimo zalu agente vos ne kvailiu isvadino,kad tikuosi gauti ismoka...,bet paskui pasidomejo ar fotografavo keliu policininkai ir kur gali atvykti agentas apziureti motociklo...
Tiek Motogama,tiek Motoshopas pasake,kad gali pateikt kalkuliacija remonto.Tada atakuosiu draudima.Draudimas ismoka man,Valstybe kompensuoja draudimui,nes stirna Valstybes nuosavybe...Ispejanciu apie laukinius zveris zenklu nebuvo,greicio apribojimo taip pat,kelias nebuvo apsaugotas apsaugine tvora.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 19:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

U pliam, tokia retenybe apduzo... Gaila!
Sveikinu, kad viskas laimingai baigesi.
Esu girdejes istoriju, kad kompensuoja tokias avarijas, jeigu nera perspejancio zenklo.
Kiek skaiciau visokius forumus apie tuos svilpukus - zmones sako, kad jie visiskai nepadeda. Nors apie tai gali zinoti tik stirnos, o jos nesneka:)
Stirna saugiai apvaziuoti su masina imanoma, turint lenktyninko igudzius arba sumontuotas naujausias stabilumo sistemas, o vat kaip su motociklu - net nezinau... O vazineti uzmiesti leciau, negu mieste irgi ne variantas, bet, kad palei miska reikes leciau vazineti - faktas.
Geru atostogu Turkijoje:)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 14 Lie 2015, 23:42 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Kos, neperdek! Kai issoka stirna du metrus pries moca ar masina (man prie Moletu gal tik kokio metro ir truko), buk tu kuo nori, lenktynininku, lakunu.., nors ir kosmonautu, pasekmes bus vienodos!. Pamatai ja kai ja jau numusineji.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 00:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Hanss rašė:
Kos, neperdek! Kai issoka stirna du metrus pries moca ar masina (man prie Moletu gal tik kokio metro ir truko), buk tu kuo nori, lenktynininku, lakunu.., nors ir kosmonautu, pasekmes bus vienodos!. Pamatai ja kai ja jau numusineji.

Jo,Hanss

Isvengti skrendancios stirnos tiesiai i tave neimanoma,as net stabdyt nespejau.Cia gal tik filmuose apie nindzes ,kai issisuka nuo streliu...:)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 01:27 
Atsijungęs

Nepasiseke kelione:(
Svilpukai nuo zveriu nieko nepadeda.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 12:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Unfis rašė:
Nepasiseke kelione:(
Svilpukai nuo zveriu nieko nepadeda.

Nuo mano svilpuku zverys issilaksto.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 12:50 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kazkaip paskutiniais metais gandrai nemazai pavojingu situaciju sukelia, kaip tik privaziuoji koki prie kelio varlinejanti, taip jis ir sugalvoja kilt skersai pries moca. jau vien sia vasara pora pavojingu situaciju apturejau.

Va cia filmukas....... toks, apie gandriuka
https://www.youtube.com/watch?v=zgKsbzJ ... e=youtu.be

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 13:15 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

informatikas rašė:
Kazkaip paskutiniais metais gandrai nemazai pavojingu situaciju sukelia, kaip tik privaziuoji koki prie kelio varlinejanti, taip jis ir sugalvoja kilt skersai pries moca. jau vien sia vasara pora pavojingu situaciju apturejau.

Va cia filmukas....... toks, apie gandriuka
https://www.youtube.com/watch?v=zgKsbzJ ... e=youtu.be

buvo ir man panašių situacijų. kartą teko ant stogo su minivenu pavežėti autostradoj žalioj juostoj tupėjusį ir prieš man privažiuojant sugalvojusį staiga kilti gandrą. panaši situacija buvo ir kai žvyru važiavau jau su Africa. bet tada jau žinojau ko iš gandro tikėtis, todėl kontakto išvengiau. tokiu atvieju reikia paprasčiausiai elgtis pagal KET: jei matai kliūti ant kelio, turi greitį sumažinti iki tokio kad bet kuriuo momentu galėtum staigiai sustoti, kitas labai svarbus dalykas, ką reikia žinoti apie laukinius gyvūnus ant kelio, tai juos apvažiuoti reikia ne iš priekio, kaip bandė filmuko autorius, o iš galo. priežastis čia paprasta - gyvūnai judėjimo kryptį pasirenka dažniausiai ten, kur nukreiptos jų akys, todėl jei ant kelio, kad ir ramiai vaikščios stirna ir bandysite ją apvažiuoti apžiūrinėdami jos galvą, tai greičiausiai susidūrimo, nors ir menko bakstelėjimo, išvengti jums nepavyks. taigi jei yra galimybė, visada stenkitės gyvūnui važiuoti iš galo, tada jis jaučiasi nesaugus ir instinktas jį veja nešti mėsas.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 13:26 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Daranius rašė:
buvo ir man panašių situacijų. kartą teko ant stogo su minivenu pavežėti autostradoj žalioj juostoj tupėjusį ir prieš man privažiuojant sugalvojusį staiga kilti gandrą. panaši situacija buvo ir kai žvyru važiavau jau su Africa. bet tada jau žinojau ko iš gandro tikėtis, todėl kontakto išvengiau. tokiu atvieju reikia paprasčiausiai elgtis pagal KET: jei matai kliūti ant kelio, turi greitį sumažinti iki tokio kad bet kuriuo momentu galėtum staigiai sustoti, kitas labai svarbus dalykas, ką reikia žinoti apie laukinius gyvūnus ant kelio, tai juos apvažiuoti reikia ne iš priekio, kaip bandė filmuko autorius, o iš galo. priežastis čia paprasta - gyvūnai judėjimo kryptį pasirenka dažniausiai ten, kur nukreiptos jų akys, todėl jei ant kelio, kad ir ramiai vaikščios stirna ir bandysite ją apvažiuoti apžiūrinėdami jos galvą, tai greičiausiai susidūrimo, nors ir menko bakstelėjimo, išvengti jums nepavyks. taigi jei yra galimybė, visada stenkitės gyvūnui važiuoti iš galo, tada jis jaučiasi nesaugus ir instinktas jį veja nešti mėsas.

taip, viska cia pats teisingai parasei, bet man buvo taip, kad tik is kalniuko issokau ir tik tada ta gandra pamaciau kuris suprato, kad reikia jam pakilt skersai kelia :D
jei is tolo pamatai, tai jo, stabdai ir ziuri kas bus

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 19:44 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Hanss rašė:

Matytum kaip Argi apvaziavo stirnas pries dvi savaites, isbegusias na max 3 m. pries katik nupirktos ir neapdraustos masinos kapota:)) Aisku jeigu ne mandros ESP - tikrai pagautume stoga jau apvaziavus stirnas, taciau pirma reakcija buvo stebuklinga. Gal ten dar dasidejo mandras dinaminis vairo stiprintuvas...
Beje, lenktyninko igudziai padeda isvengti stogo, o ne apvaziuoti, kaip tu galejai pagalvoti.
Bet aisku cia isimtys, siaip niekas ju neapvaziuoja ir kala tiesiai i snapa. O apie reakcijos tobulinima isvis zino tik visokie lenktyninkai ir sportininkai, t.y. vienetai.

P.S.: beje, su Argi kazkada darem testa - gerai pazystamos trasos iveikimas ant PC simuliatoriaus su vairu, tai vat isgerus tik viena buteli alaus - jau sakes, reakcija nerealiai silpneja. Po 3 buteliu isvis vien stogais vazinejome:)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 19:48 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

vilius rašė:
Hanss rašė:

Jo,Hanss

Isvengti skrendancios stirnos tiesiai i tave neimanoma,as net stabdyt nespejau.Cia gal tik filmuose apie nindzes ,kai issisuka nuo streliu...:)

Skaitau, kad su mocu aplamai tai pavojinga daryti, geriau tik stabdyti ir viskas, kadangi geriau pagauti stirna, negu nulekti i medi arba stulpa... T.y. visi psihologiskai turi buti pasiruose iskart TIK stabdyti, o ne bandyti apvaziuoti, o tuo labiau ne rinktis viena is variantu:)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 20:06 
Atsijungęs

Net ir lėtas važiavimas ne visada padeda. Teko pačiam važiuojant ~60-70km/h sutikt skrendančią stirną. Viskas būna taip staigiai ir taip netikėtai, kad nespėji nieko padaryt :/ man pasisekė, nes ji skrido gan aukštai ir nusileidžiant trenkėsi galva į motociklo sėdynę (keleivio vietoj). Stirnai irgi pasisekė, nes kiek pagulėjus, pašoko ir nubėgo.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 20:10 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Konstantinas rašė:

P.S.: beje, su Argi kazkada darem testa - gerai pazystamos trasos iveikimas ant PC simuliatoriaus su vairu, tai vat isgerus tik viena buteli alaus - jau sakes, reakcija nerealiai silpneja. Po 3 buteliu isvis vien stogais vazinejome:)

gerai kad esat turtingi sostinės gyventojai, o kaimo jaunimas šiais laikais simuliatorių neįperka, todėl tokius eksperimentus privalo daryti ant savo kailio realiom sąlygom...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lie 2015, 20:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Gerai, jeigu tik savo kailio:)

https://www.youtube.com/watch?v=9gLHycT1RzU
bet cia jau kita tema:)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]