Daranius rašė:
Algirdai,
Viena vertis labai gera ir naudinga mintis. Kita vertus - lipama ant to pacio greblio. Idemiau panagrinejus net ir musi forumus galima atrasti ne viena tokia igyvendinta minti kuri, gaila, bet pasmerkta... Esme tame, kad visi tie track'ai yra tiek geri kiek mazai zinomi - kitaip sakant visas ju nuostabumas dingsta kai jie tampa autostradom. Kaip viskas vyksta: koks nors geras marsrutas eina per brasta, kai ten persikelia kelios karves tai gal ir ner labai baisu, bet kai atvaziuoja keliolika vandalu su hardais?.. O is paskos dar keli quad'ai? Cia nekalbant apie tai kad kartais tenka pravaziuot vietom kur vienoj vietoj gyvenamos sodybos, o kitos - ukiniai pastatai... Kartais gal tenka ir dviraciu/pesciuju taka kirsti lankytonoj vietoj... Dar nepradejau apie iprastus gyvunu takus, pauksciu perimvietes ir pan. Kolegos, nesupraskit manes ne taip - vaziuoti man labai patinka, o dar labiau patinka grupej, bet turime tai daryti atsakingai ir kaskart pagalvoti apie salia esancius ir ne tik zmones. Visgi tokie track'ai papuole i blogu zmogu navigatorius gali pridaryti zalos mums patiems... Minti papletociau prie progos.
Tiesa, o lipdiku as neatsisakyciau
Sutinku, tačiau vandalus ir kenkėjus su hardais ir quadais gaudyti - aplinkosaugininkų ir policininkų darbas. O mano darbas pasiūlyti platformą, kurioje galima pasidalinti (tikiuosi patogiai) ne tik pakatuškių, bet ir ilgų kelionių įspudžiais. Galbūt niekas ir neatsisiųs ir nenaudos ilgo track'o (tarkim nuo Lietuvos iki kurio nors Europos pakraščio), bet galima pateikti paskaitymui kolegoms ir draugams, su patogiai išdeliota foto/video medžiaga. Grįžtant prie razbainykų su hardais/quadais... Jų visada buvo ir bus, nepasiant to, ar viešinami track'ai ar ne. Gali ir be tracko užsirauti ant kokio pikto piliečio, kuriam kažkada koks nors begalvis enduristas išmalė kiemą. Asmeniškai aš, važinėdamas stengiuosi netrigdyti kitų ramybės, poilsio, nevažinėti po svetimus kiemus ar laukus, pasėlius ir pan., net prie miške sutiktų pėsčiųjų pristabdau, ypač jei matau, kad su vežimėliu ar mažais vaikais, žodžiu vadovaujuosi "nedaryk kitam to, ko nenorėtum kad tau darytų", todėl mano ar MrDono track'ai (dažniausiai lendam į miškus ir žvyrkelius kartu), kuriuos viešinam neveda per privačias valdas ir kiemus. Be to, tikiu, kad visi besilankantys šitam forume negadina enduristų vardo
Na bet kokiu atveju, neverčiu ir nebruku naudotis. Galite tiesiog pasižvalgyti. Yra labai gerų track'ų kuriuos įkelė Eglė iš p. Amerikos, Afganistano ir t.t. Pas mane patį planuose enduro sezono uždarymas, pabradės ralis, tai irgi įmesiu track'ų, po to jau turbūt mocą ant kaladžių džiausiu šiam sezonui.
P.S: dėl lipdukų, tai jei pats Vilnietis - galim susitikti po darbų, perduosiu, arba jei pats būsi enduro klubo sezono uždaryme tai turėsiu kuprineje kelis vienetus, aš būsiu su žalia aprilia, arba MrDonas bus su juodu transalpu.