AfricaTwin.LT

Motociklų Honda XRV AfricaTwin (ir panašių) savininkų klubo forumas.
Dabar yra 22 Gru 2024, 15:03

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 42 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: galinis amortikas
StandartinėParašytas: 18 Bir 2011, 22:17 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

siandien taip gavosi, kad vaziavau is sodybos tiesiausiu keliu per aplinkui. teko pavaziuoti itin nelygiu asfaltu, zvyrkeliais, lauko keliukais bei aisku nemencines miskais. pastebejimai apie mano afrikos pakabos darba butu tokie:
ant itin nelygaus asfalto subine atsiplesdavo nuo sedynes, vos skrandis pro burna neislindo. nemaniau, kad asfaltu vaziuojant reikia stoveti.
zvyrai. tarka beveik nejuntama, nebent slapiose vietose duobes ismaltos.
lauko keliukai. atsisedus vaziuot neimanoma del nedideliu duobiu, subine meto i virsu nuo sedynes, atsistojus jokiu parkiu.
nemencines miskai, vietose, kur nuo musu pakatuskininku jau susidere mini papai. atsistojus vaziuojant net letai, pizdauskas, kaip galinis ratas sokineja ir skersuojasi ore. toks jausmas, kad rebound isvis nera, o greitis kokie niekingi 30-40 km/h. taip netoli iki riebaus haisaido.
dabar kilo itarimas, kad esu per daug iverzes spyruokle, todel norec tokia apklausa padaryti: kiek jusu afrikos galiame amortike matosi spyruokles suverzimo sriegio rieveliu nuo virsaus iki suverzimo ziedo?
gal kas turite koki aftermarketini amortika isideje?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: galinis amortikas
StandartinėParašytas: 18 Bir 2011, 22:59 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Darau pradzia,bus idomu palygint.12 apviju.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 19 Bir 2011, 03:30 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

tomasn rašė:
siandien taip gavosi, kad vaziavau is sodybos tiesiausiu keliu per aplinkui. teko pavaziuoti itin nelygiu asfaltu, zvyrkeliais, lauko keliukais bei aisku nemencines miskais. pastebejimai apie mano afrikos pakabos darba butu tokie:
ant itin nelygaus asfalto subine atsiplesdavo nuo sedynes, vos skrandis pro burna neislindo. nemaniau, kad asfaltu vaziuojant reikia stoveti.
zvyrai. tarka beveik nejuntama, nebent slapiose vietose duobes ismaltos.
lauko keliukai. atsisedus vaziuot neimanoma del nedideliu duobiu, subine meto i virsu nuo sedynes, atsistojus jokiu parkiu.
nemencines miskai, vietose, kur nuo musu pakatuskininku jau susidere mini papai. atsistojus vaziuojant net letai, pizdauskas, kaip galinis ratas sokineja ir skersuojasi ore. toks jausmas, kad rebound isvis nera, o greitis kokie niekingi 30-40 km/h. taip netoli iki riebaus haisaido.
dabar kilo itarimas, kad esu per daug iverzes spyruokle, todel norec tokia apklausa padaryti: kiek jusu afrikos galiame amortike matosi spyruokles suverzimo sriegio rieveliu nuo virsaus iki suverzimo ziedo?
gal kas turite koki aftermarketini amortika isideje?

arba tau vaidenasi, arba tavo amortizatorius sedi Jebui is desines...
jei nepapuoli i tarka tai afrika gerai laikosi. jei zubine pradeda skraidyti, tai pasiziurek ar amortizatorius nera apsipyles tepalais. jei nera - daryk kazka kitaip su sedesena/stovesena..

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 19 Bir 2011, 14:38 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

tai va as ir nesuprantu, spyruokle tokia apsibusojusi, taciau stokas ir apatine amortiko dalis apysvare, tikai neatrodo taip, kai isteka krosinio amortikas. todel darau isvada, kad gal nuo grantines tepalo spyruokle apsisnargliavo. beje, nemaisykime dvieju dalyku. per nelygu asfalta sokineja mano subine nuo sedynes, per nedideliu whoopsus - skraido afrikos subine (ir tai nebutu taip keista, jei tai nesidarytu jau prie 30 km/h)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 19 Bir 2011, 18:10 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

pas mane iki galo iverzta, kad kuo aukstesne butu, man taip patinka ir tiek :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 19 Bir 2011, 20:08 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ytarakan rašė:

O su baltosios spyruokle darei ka?As kaip tik susizemint pabandyt noriu.Musu ugiai tai skirtingi.Kai nekrautas tai ant pirstu galu stoviu,nors ipratau tai nelabai ir trukdo kol atbulam ant minksto pasistumt reik :lol:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 19 Bir 2011, 22:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

na ka. turim 11 apviju nuo virsaus. svoris be aprangos - 84 kg. vazineju daugiausia vienas ir tuscias

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 20:51 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Gytis rašė:
ytarakan rašė:

O su baltosios spyruokle darei ka?As kaip tik susizemint pabandyt noriu.Musu ugiai tai skirtingi.Kai nekrautas tai ant pirstu galu stoviu,nors ipratau tai nelabai ir trukdo kol atbulam ant minksto pasistumt reik :lol:

nieko, nes kai pirkau jau iverzta buvo, auksta. Uztat dabartine kai paemiau, tai tokia keliauninke buvo, minksta, zema, tai kiek galima suverziau, sukietinau, ir pajutau labai, kad nuo priekio skirtis pradejo. Priekis toks minkstas nusmukes, kaip varadero, tai ipuciau truputi ORO. Sukietejo biski, paaukstejo, gerai padariau.
patirties daugiau turintys ir taip vazinejantys Dunse, Pofke, - gerai padariau? ar nesamone? isleisti? ar palikti?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 22:04 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Ziurint kiek tu jo ten priputei. Kiek girdejau (skaitinejau) tai lyg iki 0.5 atmosferos galima pust, o jei daugiau "kuolas" pasidaro ir riebokslius isspjaut gali.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 22:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Nepuciu nei as nei pofke,nes didesnis neteisingas suolis(nusileidimas ant priekinio rato) ir gali pasakyti salnikam atia. Pas mane progresyvines spyruokles ir tepalo daugiau ant 150ml nei turetu buti. 4 metai, o salnikai dar tie patys. Palik ta ora, jei tau geriau, bet jei i trasas nelendi, tai labai gerai ir originalas, nu tik tepaliukus gal kietesnius susipilciau.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 22:19 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Va, va, jei i trasa nelendi... As galiu pasakyt tiek - neturiu jokiu priekaistu savo moco vaziuoklei. Tiek kiek man reikia ji atidirba. Pavasari naujus tepaliukus i sake susipyliau, pasidare kiek standesne, duobes, saknis... valgo tik duok jai, o ir keleta kart visai linksmai per "papukus" palaksciau, nei kart nepramuse. Net sparno uz apsaugos neuzkabino. Na o galas, ka galas?! normaliai tas galas.. :mrgreen: Na jei attiazkes kada nespeju padaryt tai bando nuo zemes atsipleses aplenkt, bet tai fignia

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 22:24 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

dede, paskaiciuok sriegio apvijas nuo virsaus iki suspaudimo ziedo prie progos prasau :roll: renkam statistinius duomenis

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 22:30 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

gal ryt busiu garaze, paskaiciuosiu. Nors kazi ar tai rodiklis. Spiruokles pas visus pavarge skirtingai, tai ir vaziuokles kietumas esant vienodam apviju skaiciui bus skirtingas. Bet jei jau taip labai sikna i virsu soka ir per subine dauzo (turbut zino, kad tevas mazai ikrete :mrgreen: ), tai greiciausiai, kad spyruokle tavo svoriui perkieta. Ex, arba pzdc amotrikui

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 22:41 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Dunse rašė:
Nepuciu nei as nei pofke,nes didesnis neteisingas suolis(nusileidimas ant priekinio rato) ir gali pasakyti salnikam atia. Pas mane progresyvines spyruokles ir tepalo daugiau ant 150ml nei turetu buti. 4 metai, o salnikai dar tie patys. Palik ta ora, jei tau geriau, bet jei i trasas nelendi, tai labai gerai ir originalas, nu tik tepaliukus gal kietesnius susipilciau.

Varzybuose nedalivauju, (apl'as idomiai atrodo ir manau kitais metais butinai sudalyvausim), bet norint idomiu misko keliuku astriau pralekt, tai ta originali vaziuokle sudinai dirba, oro as nepuciau daug, ana afrika oro turejo, paliksiu ir sitai, nes geriau truputi, bet seip manau reiktu pakeisti i kokias wp nuo KTM ar kazka, butu idealus moto. (cia mano tokia subjektyvi nuomone)

Dekui, uz info

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 22:51 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

na dar galetu sesta saiba idet

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 23:02 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

tomasn rašė:
na dar galetu sesta saiba idet

As jos pastoviai ieskau :lol:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 23:17 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

arba i kelione leidziantis pasikeisti galine zvaigzde i mazesne, cia butu toks realus ir nebrangus sprendimas

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Bir 2011, 01:04 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Mano manymu, Afrikos vaziuokle net labai komfortishka ir optimali (pagal tai kam sitas mocas skirtas is esmes). Jei ja perdarinet sokinejimu per tremplynus.., kietinti ja, ilginti sakes, kelti gala... tai bus ir antra medalio puse - vaziavimui i kelione.., asvaltais... tai atsilieps tik neigiamai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Bir 2011, 01:53 
Atsijungęs

ta prasme, Hanss neigiamai..??

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Bir 2011, 01:57 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Dabar minkstai vaziuoji ir kaifuoji, o pakietines sokinesi kaip ant ozio
Bl, tik nepradek, kad tau reikia vaziuokle kietint, aukstint... :mrgreen:

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 42 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 9 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į: