Sveiki, Mielieji.
Pats turiu (ir jau atvažinėjau sezoną) Caberg Tourmax, juodą matinį šalmą. Pirkau jį, nes jis turėjo viską, ko man reikėjo-atverčiamas smakras (fiksuojasi tokioje padėtyje), snapelis (pasikelia kartu su smakru), integruoti saulės akiniai, kilnojamas "pin lock" stiklas ir ...gera kaina. Na, dar gražus ir "piktas". Prieš tai, beje, taip pat važinėjau su Caberg V2, todėl nuomonę apie šį gamintoją kaip gerą kokybės ir kainos santykį jau turėjau.
Mano vertinimai:
1. Visi išvardinti privalumai-gėris: atverčiamas smakras-žiauriai patogus reikalas; snapelis-pradedant apsauga nuo saulės spindulių, lietaus lašų, baigiant iš priekio atlekiančių akmenų
; saulės akiniai-kaipgi be jų; pinlokas-jau ne stebuklas; analogai kainuoja(-avo) bent jau dvigubai daugiau. Grožis-subjektyvus dalykas.
2. Ėmiau pagal savo galvą, kad būtų patogus ir gerai "sėdėtų" ant jos, bet pavažinėjęs norėčiau mažesnės išmieros-yra L (59-60), imčiau-M (57-58). Todėl galvoju, ar nevertėtų pasikeisti
3. Ženkliai garsesnis, nei prieš tai naudotas. Įtariu, dėl snapelio. Ir paties šalmo formos. Todėl kelionėse naudoju ausų kamštukus.
4. Gera ventiliacija.
5. Grįžtant prie snapelio, galiu pasakyti, kad dabartinė jo konstrukcija visiškai (na, beveik visiškai. Čia lyginu su šalmais, kurie turi senąją snapo konstrukciją) neblaško galvos nuo priešakinio oro srauto; palikti tarpai tarp paties šalmo ir snapo leidžia laisvai orui judėti.
6. Ne pats lengviausias, bet kiti analogai, kurie turi tokią "komplektaciją", irgi sveria
Taigi tokie mano vertinimai. Caberg vienas pirmųjų, jei ne pirmasis, pasiūlęs tokio tipo "adventure" šalmą su visais "privalumais", ir manau, kad bandymas buvo sėkmingas.