Sveiki, kolegos. Kaip suprantu, šita problemikė anksčiau, ar vėliau pasitaiko visiems. Aišku, yra laimingųjų, kurie vienaip ar kitaip nebesusiduria su RR problemomis. Bet aš, greičiausiai, esu ne iš tų laimės kūdikių, mat tai jau yra mano superinė problema
Taigis visai neseniai pasidžiaugiau, kad pigesnė rėlė iš Moto4u yr pigus ir neblogas problemos sprendimas, aniA?
Aha, per anksti apsidžiaugiau. Grįžęs iš Karpatų, po savaitės išlėkiau į APL. Rėlės užteko iki Biržų...
Gerai, kad buvau iš ten pat nusipirkęs dar vieną, tad didelės problemos nesigavo.
Papykęs, kad teip nutiko, tuo pačiu kartu pasikeičiau ir akumuliatorių, o Karklėje Puškis padovanojo naudotą, veikiančią Yamahos RR. Atsargai, skant.
Bet... Nepravažiavus ir tūkstančio kilometrų naujoji RR sėkmingai vėl numirė. Jau nebejuokinga, tačiau - Lenkijoje . Trečiąkart Lenkijoje
Rushanui kantriai laukiant pasistačiau Puškio dovanotą ir sėkmingai parmyniau namo.
(Pastebėsiu tik, kad voltažas šokinėjo nuo 13,9 iki 9,5 V. Abiem atvejais, kai buvo naudojamos Moto4y rėlės... Mažokoka, aniA?)
Tačiau, kai pilnai pasikrovė miręs akumas, yamahinė rėlė pradėjo dirbt "rimtai". Su įjungtom šviesom įtampa kilo iki 17,5 - 19,0 voltų.
Nu bais man krito nuotaika. Ir plyšo kantrybė. Prisiskaitęs apie "stebuklingas" užjūrio rėles, nutariau įsigyti tą devaisą, netaupant, skant. Prisitaupiau jau
Taigis tiesiogiai iš Amerikes užsisakiau MOSFET FH020AA REGULATOR/RECTIFIER KIT for $124.95. Da už atsiuntimą 34 baksus priskaičiavo. Viso 137 eurikai.
Na, bet mes dosni tauta, tad dar 13 eurų sumokėjau muito ir 8,69 euro mūsų paštui, kurio įkainiai nuo Vilniaus iki Ukmergės yra triskart mažesni, nei lėktuvu iš Amerikės
(Ačiū amerikonam, kad siuntinį įvertino 64 baksais, a tai muitas būtų dar šiek tiek didesnis.)Beje, kol laukiau siuntinuko, pasiskolinau iš Audriuso motošopinę naują rėlę pabandymui. Nukarpiau visas fiškes, prislitavau kaip tikrs vyrs. Pasmatavau įtampą. Visks normalEi, 13,1-14,6 V, bet šyla nesvietiškai...

Taigi po dviejų savaičių rankose turėjau didelę dėžę: gera rėlė turi būt didelė

Bet pasirodė, kad tee labai daug balasto, kad nesusdaužytų kelionėj bais brangus devaisas.

Išsipokavęs radau gražų konstruktoriaus rinkinuką, kuris vadinosi "susirink viską paC"

Susrinkau, suslitavau, prisabačinau ant karvytės.

Pirminiai matavimai paguodžiantys: 13,5 - 14,2 su įjungtom artimosiom šviesom ir iki 14,9 su išjungtom. Rėlė visiškai nešyla. Ketvirtadienį bus pirms didesnis išvažiavims, BUS matyt kaip BUS.
O jei atvirai, tai Dunse jau po antros rėlės keitimo siūlė statyti šitą patį Mosfetą, bet ne, blyn-жаба душила... Arba tautiškai-skūpas moka du (tris) kartus brangiau.
Kaip seksis ateity, pasistengsiu informOt. Nu, jei vėl nusprogs, tai ardysiu karvę ir paleisiu dalimis

. Važinėsiu su motorūčka

Visiems gero kelio ir puikių emocijų!!!