Okay, ačiū visiems. Bėda pašalinta. Membranų pakeitimas padėjo. Traukia dabar taip kaip turi traukti.
Pliusas, kad ieškant bėdos kompresija pasimatavau. Tai abu cilindrai po 12+ barų

Moralas: neatiduokite remontuoti niekam savo Africos, kas jos nėra turėjęs arba gerai su ja susipažinęs. Moto-r tikrai mano nuomone nevertas moto serviso vardo, bent jau tokiems motociklams, kaip Africa. Pardavėjo dėka teko su jais susipažinti ir ieškoti jų klaidų.
Turėjau pats gaišti savo laiką, googlindamas išmokau daugiau apie membranas, karbus, vožtuvus, mišinius ir kt, nei jie patys. Pats supratau, kad bėda bus būtent membranose. Man net ne mechanikui atrodo aišku, kaip gali adatos vienodai vaikščioti, kai tos membranos diena ir naktis skiriasi. Viena ilgesnė ir kietesnės gumos. Pats nuvežiau jiems geras membranas. Išgirdau frazę: nu ok, įdėsim, bet vargu ar bėda bus karbuose. Sakau tik staigiai dėkit. Ir negana to įdėję ir surinkę motociklą atgal neprijungė bako fiškės

Aš laimingas, kad mocas traukia taip nuvariau beveik 50km, kai jau lemputės turbūt šviesti turėjo iš serviso išsukus. Spręsti jums.