Everdinas rašė:
Dar yra vienas dalykas - tai reflekcines juostos, kurios atspindi sviesa, vaziuojant nakti per lietu, padeda buti anksciau pastebetam kitu eismo dalyviu. Ziurekit foto, kai tai atrodo nakti apsvietus.
Everdinas
sakyčiau, kad Everdinas užkabino labai svarbų dalyką - ryškumą ir atspindinčias juostas. Praėjusį rudenį man teko garbės pavažiuoti galiuką su Kaimiečiu lietui lyjant. Aš buvau su kamufliažine lietaus apsauga (kaip čia jau minėjo - skirta žvejybai), o kolega buvo labai ryškus, ir tose kelio atkarpose, kur man teko sekti paskui, susidarė įspūdis, kad iš šalutinių kelių išvažiuojantys automobiliai, įvažiuodami į sankryžas, pradėdavo anksčiau stabdyti ir anksčiau į mus atkreipdavo dėmesį. Tuo tarpu man panašiomis sąlygomis važiuojant vienam, apskritai vieną kartą teko rikiuotis į priešpriešinio eismo juostą, nes kažkoks pensininkas išvažiuodamas pristabdė, bet apskritai manęs nepastebėjo ir išlindo man beveik prieš nosį. Visa laimė kad aš tam jau buvau iš anksto pasiruošęs ir pasirinkau atitinkamą greitį. O kad ir aš esu kelyje turbūt jis suvokė tik tada kai aš prisigretinau ir pasignalinau jam.
Labai tikiuosi kad tai tik sutapimas ir jis manęs lygiai taip pat sėkmingai būtų nepastebėjęs ir giedrą dieną...
Dar vienas svarbus dalykas, tai mano lietaus apranga pasiūta iš medžiagos, kuri yra analogas "gore-tex" membranai, o tai reiškia kad medžiaga yra porėta ir vandens garai pro ją "vaikšto" laisvai, o tuo tarpu, vandens lašai jau neprasiskverbia ir aš jaučiuosi sausas.