AfricaTwin.LT

Motociklų Honda XRV AfricaTwin (ir panašių) savininkų klubo forumas.
Dabar yra 10 Geg 2025, 20:25

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 38 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Vair.pazymejimai:nesamoninga tvarka arba "isleiskit pinigus"
StandartinėParašytas: 20 Vas 2013, 23:40 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Patikrinkit savo vairuotojo pazymejima:
https://www.eregitra.lt/viesa/iintervp/Index.php

Motociklininkai, kurie turi didesnį nei dvejų metų vairavimo stažą, tačiau nepasikeitė teisių iki sausio 19 dienos, privalės atvykti į „Regitros“ atstovybę ir išlaikyti vairavimo egzaminą, kad galėtų vairuoti galingesnius motociklus. Motociklistai, nespėję pasikeisti teisių, priskiriami A2 kategorijai, kuriems taikomi galios apribojimai, neatsižvelgiant į tai, kad motociklą jie vairuoja penkis ar dešimt metų.

Skaitykite daugiau: Staigmena baikeriams – dalis motociklininkų sezoną pradės praradę teisę vairuoti galingesnius motociklus - Naujienų portalas | Alfa.lt http://www.alfa.lt/straipsnis/15081542/ ... z2LSriZQJc

O stai "pranesimas": http://auto.delfi.lt/patarimai/motocikl ... d=59455245

Ar pas visus galioja?

Jeigu esat nepatenkinti - siulau siusti registruota laiska susisiekimo ministrui http://www.transp.lt/lt Gedimino pr. 17, 01505 Vilnius Ministras
Rimantas Sinkevičius

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Vair.pazymejimai:nesamoninga tvarka arba "isleiskit pini
StandartinėParašytas: 20 Vas 2013, 23:54 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vo cia tai siurprizas. :shock: kazi kiek is forumieciu tokias turi ir ar kas buvo girdeje apie pasikeitimus?

3. XRV750 99'- from 2015-10-02
2. (XL600V 92'- crashed 2013.10.06)
1. SLR650 99'(changed in XL600V)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Vas 2013, 23:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

:evil: pirma kart girdžiu tokia nesamonę jie ką durni? kas man kompensuos sugaištą laiką, pinigus, kad kažkokie silpnapročiai nemasto galva? Čia tik lt taip įmanoma...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 00:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Manau ne tik Lietuvoje, manau dar taip gali pasielgti Zimbabve, Somali, Nigerija. Na kai vel pritruks kam nors pinigu.

Pernai eiles buvo 3-4 sav i prieki, isivaizduokit kaip bus siemet.
O kiek gaus litu - Regitra jau zino, padaugino is 110Lt + 49Lt uz pazymejima ir gavosi ne vienas milijonas litu. "Atkata" duos "saviems" politikams, kurie prieme istatyma su tokia tvarka ir vaziuos ilsetis i Bahamus:)
Paveikslėlis

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 00:26 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

reik kažkaip kovot su tokiom nesamonėm, o panašūs marškinėliai čia tikrai tinka... niekaip nedaeina, taip pist sedi sau prie pc ir sužinai, kad kažkoks **** teises tau atėme tiesiog už nieką...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 02:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

O ba na. Pasijutau, kad i mane eilini karta valdzia pasiziurejo, kaip i debila.
Viska suvokiau ramiai. Visu pirma pagalvojau del ko tai daroma mano atzvilgiu. Gal del to, kad pasiaiskinti ar as istiesu sugebu valdyti galinga motocikla? Bet tai irodo mano stazas. Gal del to, kad mano teises neatitinka ES reikalavimu? Tai kodel tokiu atveju kalbama tik apie motociklistus o ne apskritai apie seno pavizdzio teises, kurios mano ziniomis dar galiuoja.
Turiu keleta transporto kategoriju zinau, kad savo vairuotojo pazimejima turesiu keisti, kai seno pavisždžio pazimejimas nustos galioti. Kam reikejo daryti atskirus apribojimus tik A kategorijai ? Atsakymo taip ir neturiu. Gal as esu toks kvailas, kad nesuprantu? Kaip mano naujai pakeistos teises pagerins mano motociklo vairavimo savybes Lietuvos visuomenes atzvilgiu- nesuprantu.
Dar... Esu ilgametis oficialaus Lietuvos Enduro klubo narys, propaguoju motociklo saugu vairavima. Deje is klubo negavau jokios informacijos ir isitikines, kad tai yra ne klubo kalte.
Dabar mano nuotaika yra tokia: Jauciuosi tiesiog pazemintas.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus.

Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.

Paskutinį kartą redagavo Rushanas 22 Vas 2013, 00:52. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 02:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

kažkaip čia tie žurnalistai sugrybavo man rodos ir ne visai tiesą parašė - yra kažkoks niuansas, kurį praleido. Apie šitą dar anksčiau skaičiau, bet jau žinojau kad atkrentu todėl daugiau nebesirūpinau. Mano A kategorija iškalta 2008 vasarą, pasitikrinau - viskas teisingai, man pažymėta A kategorija. O pagal šitą aprašymą jau man turėjo būti priskirta A2.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 02:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Daranius rašė:
kažkaip čia tie žurnalistai sugrybavo man rodos ir ne visai tiesą parašė - yra kažkoks niuansas, kurį praleido. Apie šitą dar anksčiau skaičiau, bet jau žinojau kad atkrentu todėl daugiau nebesirūpinau. Mano A kategorija iškalta 2008 vasarą, pasitikrinau - viskas teisingai, man pažymėta A kategorija. O pagal šitą aprašymą jau man turėjo būti priskirta A2.

Tai Daraniau, Tu turbut vairuotojo pazymejima laikei iskart su sunkesniu mocu- todel, turbut, ir yra viskas OK.

IBA #53028

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 02:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Tikekimes, kad tai tiesiog klaida, neapgalvojo iki galo.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 02:42 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tomas rašė:
Daranius rašė:

Tai Daraniau, Tu turbut vairuotojo pazymejima laikei iskart su sunkesniu mocu- todel, turbut, ir yra viskas OK.

aš atamenu kad tą vasarą kažkoks perversmas buvo. Kolega, laikė anksčiau, berods iki liepos 1 ir jam buvo įkalta Aapr kategorija, paskui įvedė kad nuo liepos 1, jei esi sulaukęs 21, automatiškai nuima apribojimus ir duoda grynai A. Aš susivėlinau ir kaip sakoma, durniams sekasi - atėjau laikyti ir registratūroj teta apžiūrėjus mano duomenis, mane painformavo ir nuėmė apribojimus. Tai šitie nelaimingi žmonės patenka į kažkokį laiko tarpą (kurio žurnalistai nepažymėjo), kur juos tokie įstatymų leidėjai automatiškai padaro aplinkybių aukomis.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 03:20 
Atsijungęs

Tai cia taip iseina man per fuksa pasiseke. Pernai netycia pasiziuriu, kad teises baiginejasi 2013 balandi ir kaip tik netycia draugas paprase pavezet iki Regitros teisiu laikyt. Na galvoju, tai kad be reikalo nelaukt, tai priduosiu naujom teisem popierius, nes pavasari dar eiles bus ar laiko neturesiu. na ir pasikeiciau. Tas atsitiko lapkricio menesi.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 03:46 
Atsijungęs

Taip vargšas žmogelis, dėl visokiu nesąmoningų apribojimu, visa gyvenimą neš duokle į regitra . :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 04:15 
Atsijungęs

Bet visgi. kazka kazkas pripainiojo su tuom perlaikymu. Turiu galvoje zurnalistus. Niekur nemaciau parasyta, kad perlaikyti reiks tiems, kurie turi normalia A kategorija. Visur kalba eina tik apie turincius A kategorijas su apribojimais ir sulaukusius stazo, bet nepasikeitusius i normalia A kategorija. O ir pacios Regitros puslapyje info http://www.regitra.lt/lt/naujienos/vair ... _triracius niekur apie tai neparasyta.

Ten tik vienoje vietoje parasyta, kad
"imonė atkreipia dėmesį, kad šiuo metu asmenys, turintys motociklų su galios apribojimais dvejų metų vairavimo patirtį, turimą vairuotojo pažymėjimą gali pasikeisti į pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti galingus motociklus, nelaikę praktikos egzamino. Reikalavimas išlaikyti praktikos egzaminą įsigalios nuo 2013 m. sausio 19 d."

Tai aiskiai parasyta apie turincius apribojimus ir turincius 2 metus patirti galejo speti pasikeist nelaikant egzamino, o niekur neparasyta apie jau TURINCIUS A kategorija ir apie perlaikyma jiems.
Kitaip tariant buvo zmoniu, kurie turejo teises su apribojimais, jiems reikedavo tik stazo 2 metu, kad galetu vairuoti galingesnius, jie sulaukdavo stazo ir vazinedavo sau ramus nesikeite teisiu. Na ir va jei jie nespejo pasikeist iki sausio 19, tai prisisauke sau beda - reiks perlaikyti teises arba ju turima A kategorija su apribojimais bus paversta i A2 naujai atsiradusia kategorija.

Bendra informacija apie naujas teises:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP ... ase_bottom
paaiskinimas
http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-10_lt.htm

Ir dar - manau, kad Kos turetu pakeisti ir temos pavadinima ir teksta, nes jis stipriai klaidina zmones. turetu buti kazkas panasaus

Tema:

Aktualu turintiems A kategorija su galios apribojimais

Tekstas:

Iki 2013 m. sausio 19 d. asmenys, turintys motociklų su galios apribojimais dvejų metų vairavimo patirtį, turimą vairuotojo pažymėjimą galėjo pasikeisti į pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti galingus motociklus, nelaikę praktikos egzamino.

Nuo 2013 m. sausio 19 d. jiems taikomas reikalavimas išlaikyti praktikos egzaminą. Daugiau....................................................

Šis reikalavimas susijęs su 2013 m. sausio 19 d. įsigaliojančiais Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimais

Na ir pabaigai, kas jau papuole po tuo gali pasiskaityti diskusijas ( tiesa jos niekur nepriveda) bet bent jau kazkas parases regitrai ir gaves atsakymus tuo klausimu kad ir nuo cia http://www.motomanai.lt/moto-forumas/mo ... #pid445757 iki galo

Paskutinį kartą redagavo Unfis 21 Vas 2013, 06:38. Iš viso redaguota 6 kartus.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 04:51 
Atsijungęs

Is viso to seka, kad Rushanui kaip ir nereiketu teisiu perlaikyti :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 10:45 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

O kam rasyti Regitrai? Jie pelno siekianti imone.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 19:31 
Atsijungęs

Akcentuojama, kad tūkstančiams motociklininkų, kurių vairuotojų pažymėjimai leidžia mėgautis visais A kategorijos privalumais, į „Regitrą“ važiuoti nereikia – jų pažymėjimai galioja kaip ir galioję. Taip pat ir tų vairuotojų, kurių dvejų metų apribojimas vairuoti galingesnius motociklus jau yra pasibaigęs. (kaip suprantu arba pasitaise arba 15min grybauja)

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/gazas/gatv ... z2LXfavAfs

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 22 Vas 2013, 14:10 
Atsijungęs

grybauja tas 15 min straipsnis.

o va cia naujas kitas

http://www.alfa.lt/straipsnis/15081711/ ... a.pokyciai

Motociklininkai, kurie turėjo A kategoriją (su apribojimais), tačiau po dvejų metų nepasikeitė vairuotojo pažymėjo ir dabar priskirti A2 kategorijai, gali rašyti peticiją čia:
http://www.e-peticija.lt/peticija/131

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 22 Vas 2013, 17:46 
Atsijungęs

teisingai kosia pinigus graziai regitra prasiplove o rezultatas tas pats, na jei 18 issilaikei a1 ar a2 tai ne nuo 21 o nuo 20 metu galesi imti galinga moca. zodziu nesamone padare.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 22 Vas 2013, 22:41 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Galutinai pakirto ir taip menką pasitikėjimą lietuva... pradžioj teisės. Kas toliau :?: nepasikeisi paso laiku, turėsi įrodinėt, kad esi lt pilietis :lol: dar ir kalbos egzaminus persilaikyt, o tai nuo nurodytos datos išveš į rukla ir uždarys :roll: nepasikeisi mokyklos ar universiteto diplomų kartosi kursą ir egzus perlaiknėsi :lol: . Panašu, kad viskas juda į tą pusę... Arba įves mokesčius už mokesčius :lol: Blogiausia tai, kad tie kas priima tokius sprendimus net nesugeba suvokti link kokių netiesioginių padarinių tai veda.... :( liūdna lt sparčiai ritasi žemyn...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Vas 2013, 00:50 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

http://www.motomanai.lt/p-media.16037.M ... autas.html

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 38 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]