AfricaTwin.LT

Motociklų Honda XRV AfricaTwin (ir panašių) savininkų klubo forumas.
Dabar yra 10 Geg 2025, 19:04

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Afrikieciu kulinariniai sugebejimai
StandartinėParašytas: 10 Kov 2013, 15:49 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Sveiki, vakar, pristatydamas Rushano ikveptus bulvinius vedarus nutarem su Antanu atidaryti nauja skania tema apie pasitvirtinusius patiekalu receptus. Labai vertinami baikerski receptai, kur galima pasiimti i kelione, ar pagaminti tuso metu. Zinoma naminiai receptai irgi welcome!

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Afrikieciu kulinariniai sugebejimai
StandartinėParašytas: 10 Kov 2013, 15:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Pradedam. Baikerskas Shmalcas:
baltu lasiniu zaliu apie500g
rukytu lasinuku apie 200g
mairuno, čiobreliu, rozmarino, juodu pipiru,lauro lapu, cesnaku pora skilteliu ir svogunu 2dideliu.
zalius lasinius supjaustyt arba sumalt ir sudet i puoda, lydyt kol issilydis.Rukytus lasinukus taip pat sudet i puoda. taip pat sudet visus zolinius prieskonius.po kokiu 40min sudet pjaustytus pakepintus svogunus ir virt toliau, pacioje pabaigoje sudet cesnaka. supilt i inda, atvesus det i saldytuva. galima laikyt net iki keliu menesiu.
Labai gerai susipakuoti i tetrapaka ir isimetus i kelionini krepsi sita geri bei duonos kepala beliks susirasti agurko ir zagerono. Issilaiko kelioneje pora savaiciu net per didziausius karshcius.
Skanaus!

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Kov 2013, 20:37 
Atsijungęs

Na dar prie kelioniniu tauku :) as gal jau kokie trys metai kaip naudoju tik lydita sviesta kuris taipogi ilga laika negenda be saldytuvo galima deti ir ant duonos ir i koses ir i sriubas ir t.t.kaip issilyditi intikas jums pades.Lietuviski lasiniai pati geriause zakuske nepamirskit jos paprasta ir skanu :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Kov 2013, 21:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Braliukai pavarome mes visokios informacijos i foruma, matyt del to, kad dar vaziuoti negalime su savo mocais del saltu oru. Kitu atveju manau nebutu net ir tema tokia pradeta. Tad naudokites braliukai proga ir isidemekite, kad isvaziuojant motociklu ilgam is namu galima maitintis pilnaverciai ir nebrangiai.
Mano keliones maistas: Neesu geras ir apskritai kulinaras, maisto as gaminti nemoku, nors pavalgyti skaniai man patinka. Dar pridursiu apie save, kad nebunu piktas, jei ilgai bunu be maisto. Apie piktuma prakalbau neveltui. Tuoj suprasite apie ka eina kalba. Per savo trumpa motokeliautojo karjera susiformavo manyje siokios tokios maisto tradicijos. Mano arkliukas yra ''Snikeriai" . "Snikeriai" ne tie sokoladiniai batoneliai kuriuos mes valgome nusipirke kioske. Mano ''Snikersai" yra visiskai kitokie. Paprastai pora menesiu iki sezono pradzios mano zmona nuperka keleta o tiksliau keliolika vytintos desros pagaliuku ir sudeda juos saldytuve. Visi mes seimoje zinome, kad sitos desros imti negalima, ji tiesiog brandinasi svelniai dziudama saldytuve ir skirta ji buna išskirtinai mano kelionems. Po keletos savaiciu gulejimo ji (desra) pasidaro tinkama paimti ja i kelione. Taip darau isvaziuodamas i kiekviena savo ilgesne kelione. Braliukai kolegos su kuriais teko vaziuoti ne viena karta zino tai -ir jie zino, kad paciu sunkiausiu momentu bus istraukti ''snikersai'' ir isdalinti visiems. Mano snikeriai isgelbejo mus nuo bado Gruzijos kalnuose, nakti vaziuojant ir lyjant lietui Rumunijos serpantinais ir Turkijos megapolyje Stambule. Chebra jau zino, kad mano kofrose visada atsiras energijos atstatymo desros batonelis. Batonelis, del to, kad perlauzius rankomis desra pusiau, ji panasi i sokoladini batoneli. Dar... Butina salyga, kad desra privalu susukti i taip vadinama sviestini popieriu, kad neprarastu savo savybiu. Turkijoje musu Snikersai buvo suvinioti i folija ir nuo ilgos vibracijos desra nuo folijos net pajuodo, bet mes taip norejome valgyt, kad nusilupe folijos liekanas susikisome sau, kaip pati skaniausia delikatesa pasaulyje.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Kov 2013, 21:48 
Atsijungęs

Rushano snikersai tai jau labai geri kelionese tokie dabar 2 kabo pas mane virtuveje gal reiktu gabaliuka atsiriekti,na bet sitas maistas tai delikatesas burzuiskas :mrgreen:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Kov 2013, 21:50 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Rushanas rašė:
Braliukai pavarome mes visokios informacijos i foruma, matyt del to, kad dar vaziuoti negalime su savo mocais del saltu oru. Kitu atveju manau nebutu net ir tema tokia pradeta. Tad naudokites braliukai proga ir isidemekite, kad isvaziuojant motociklu ilgam is namu galima maitintis pilnaverciai ir nebrangiai.
Mano keliones maistas: Neesu geras ir apskritai kulinaras, maisto as gaminti nemoku, nors pavalgyti skaniai man patinka. Dar pridursiu apie save, kad nebunu piktas, jei ilgai bunu be maisto. Apie piktuma prakalbau neveltui. Tuoj suprasite apie ka eina kalba. Per savo trumpa motokeliautojo karjera susiformavo manyje siokios tokios maisto tradicijos. Mano arkliukas yra ''Snikeriai" . "Snikeriai" ne tie sokoladiniai batoneliai kuriuos mes valgome nusipirke kioske. Mano ''Snikersai" yra visiskai kitokie. Paprastai pora menesiu iki sezono pradzios mano zmona nuperka keleta o tiksliau keliolika vytintos desros pagaliuku ir sudeda juos saldytuve. Visi mes seimoje zinome, kad sitos desros imti negalima, ji tiesiog brandinasi svelniai dziudama saldytuve ir skirta ji buna išskirtinai mano kelionems. Po keletos savaiciu gulejimo ji (desra) pasidaro tinkama paimti ja i kelione. Taip darau isvaziuodamas i kiekviena savo ilgesne kelione. Braliukai kolegos su kuriais teko vaziuoti ne viena karta zino tai -ir jie zino, kad paciu sunkiausiu momentu bus istraukti ''snikersai'' ir isdalinti visiems. Mano snikeriai isgelbejo mus nuo bado Gruzijos kalnuose, nakti vaziuojant ir lyjant lietui Rumunijos serpantinais ir Turkijos megapolyje Stambule. Chebra jau zino, kad mano kofrose visada atsiras energijos atstatymo desros batonelis. Batonelis, del to, kad perlauzius rankomis desra pusiau, ji panasi i sokoladini batoneli. Dar... Butina salyga, kad desra privalu susukti i taip vadinama sviestini popieriu, kad neprarastu savo savybiu. Turkijoje musu Snikersai buvo suvinioti i folija ir nuo ilgos vibracijos desra nuo folijos net pajuodo, bet mes taip norejome valgyt, kad nusilupe folijos liekanas susikisome sau, kaip pati skaniausia delikatesa pasaulyje.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Va cia tiesa isguldyta, tik as desra dziovinu kofruose, bevaziuodamas. zinoma, reik isukti i orui pralaidu popieriu. per privala visi dziaugiasi gaudami nuo peilio griezineli ir uzsigerdami vietini alumi :)
Everdinas

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Kov 2013, 23:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

a cia germaniškas taukų receptas :mrgreen:

500gr rūkytų arba paprastu lašiniu
Lašinius be odos supjaustyti 0,5cm kūbeliais arba perlesiti per mėsmalę (svarbu ! min 5mm)
Paruošti gilią keptuvę, aukštą bliudelį ir sietą.
Vidutiniškai užkaitinti keptuvę ir padalinti lašinius. Pradejus skirtis taukams neužmiršti retkarčiais pamaišyti. Susirinkusius taukus, nupilynet per sieteli i indą, o likusius lasinius atgal i keptuve, tai dažnai kartoti kol keptuveje belieka apskrudinti auksines spalvos lasinukai.
Taukus ir apskrudintus lašinukus ataušinti atskirai.
Tuo tarpu taukuose (2 valgomieji šaukštai) šviesiai pakepinami du supjaustyti svogunai, idedama sutrinto česnako skiltelė, 1 šaukštas majorano, žiupsnelis druskos, pipirų, bei maltų kmynų.
Viskas atvėsinama.
Atšalus taukams jie plakami, kol apsiputoja (igauna balta spalva ir pūrumą)
Svarbu, kad viskas būtu atšalę, tada viska sumaišome (patiekalas lieka kremo pavidalo ir viskas tolygiai susimaišo ir nenusėda ant dugno).
Belieka tik išpilstyti i indelius ir atšaldyti.

Skanaus !

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 12 Kov 2013, 03:02 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kadangi zvejoti daznai vaziuoju su motociklu,sukraunu draugeliams visa reikiama "manta" i masina o pats ant baiko ir tuo paciu prasuku koki gabaliuka bekeles-paupio.Po zvejybos isverdu plovo. Tai primkite i cia tema ir mano "baikaliska plova"

Paveikslėlis

Sudetis;

Morku 1 kg, svogunu 0,5kg, mesos 700gr, cesnakai 2 galvos, vienas rugstus obuolys, viena rieke juodos duonos, didelis saukstas druskos, SAFRANO ziupsnelis, 0.5 KG ryziu(rissoto) , chili pipiras, kumyno(NE KMYNU!) pagal skoni(1 sauksteli) , barbariso uogu 1 sauksta, Kukuruzu aliejaus apie 75 ml, viena pomidora(jaucio sirdi) 1 litras vandens, juodu,kvepenciu pipiru pagal svoni(1/4 saukstelio) ,baziliko(1 saukstelis)

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Gero apetito !

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 12 Kov 2013, 14:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Baikalai,

As taip pat gaminu labai panasu i tavo plova ir taip pat per tradicine zvejyba, todel zinau si geri :)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 01:51 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

gvidasba rašė:
Baikalai,

As taip pat gaminu labai panasu i tavo plova ir taip pat per tradicine zvejyba, todel zinau si geri :)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Oho cesnaku prismaigstyta! As vienu - dviem apsiriboje, bet negadina ir daugiau.
Svarbu, kad sudejus ryziu sluoksni i zirvaka staigiai uzvirinti, kad taukai pakiltu per ryziu "filtra" ir juos suteptu, kad paskui nesuliptu. Toliau ant lakbai mazos ugnies. Beje kaip buferis karsciui akumuliuoti ir atiduoti gali buti nugludintas upes akmuo. Nesvyla ir tolygiai verda idejus i kazana. Cia tinka bet kokiam patiekalui.
Everdinas

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 12:58 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Anksciau ir as "sodindavau" i plova pora galvu cesnako, bet dabar, jau gal kokius 5 kartus, to nebedarau. Paemu 3 skilteles cesnako, susmulkinu jas ir sudedu i plova pries pat gaminimo pabaiga. Taip daugiau cesnako skonio.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 13:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

gvidasba rašė:
Baikalai,

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Labai profesonaliai isvirtas plovas !!! be intervencijos i tradicinius virimo metodus.
Labai geras ir KAzanas(puodas) dugnas platus ...

Pagal tradicija apskrudinus mesa paragaujama ir isgeriami pirmieji stikliukai(tik nuo to momento!).... Neabejoju tai atliekate ir jus !?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 15:29 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Pries savaite saldytuve radau vistos krutinele. Galvojau ka cia is jos padarius. Isijunge fantazija!))))) As ja supjausciau kaip mesa plovui, padruskinau, uzmeciau prieskoniu (dazniausiai naudoju chimiciuri) ipyliau i paprasta, tik, kad dengta teflonu puoda ~1,5cm aliejaus (plovui visada mazdaug tiek pilu) ir 15min paviriau jame vistiena. Po to, kaip ir darydamas tikra plova, sudejau sluoksni svogunu, sluoksni morku ir palikau ant mazos ugnies dar 10-ciai min pasitroskinti. Kol visa tai troskinosi, kazkaip visai netycia atidaliau saldikli ir po ranka man pakliuvo pokelis saldytu sparagu. As tuos sparagus supyliau i puoda ))) ant virsaus supyliau is anksto praplautus ryzius (as juos visad padruskinu praploves. ~0.5 valgomojo sauksto), pripyliau vandens, kad jo butu ~1.5 cm virs ryziu ir ~40 min ant mazos ugnies viriau. I pabaiga virimo, kaip pries 20 metu ismokau Taskente, visada pribadau plove iki pat puodo dugno skyliu, (Namie tam reikalui pagaliuka pirto storio turiu), truputi dapyliau vandens, po 10 min sumeciau 2 susmulkintas skilteles cesnako, permaisiau tik ryzius ir isjunges ugni palikau 15 min.
Tikrai nesitikejau, kad bus taip skanu!

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 16:21 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

aš jau matau ką praradau netarnavęs sovietinėj armijoj...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 16:27 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Daranius rašė:

O prie ko cia armija ir dar butinai sovietine? Gvidasba joje tikrai netarnavo, bet kaip matai, plova daryti moka

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 16:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Hanss rašė:
Daranius rašė:

O prie ko cia armija ir dar butinai sovietine? Gvidasba joje tikrai netarnavo, bet kaip matai, plova daryti moka

Gvidasba ir nerašo, kad jį prieš 20 metų Taškente mokino :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 16:39 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Daranius rašė:
Hanss rašė:
Daranius rašė:

Kad tau butu aiskiau - amijoje tarnavau as pries 30

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 19:14 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Hanss rašė:
Daranius rašė:
Hanss rašė:

Kad tau butu aiskiau - amijoje tarnavau as pries 30

man aišku, o kad daugiau niekas neįsižeistų, noriu pasiaiškinti, kad mano pasisakymų asmeniškai prisiimti nereiktėtų, ypač tų, kur niekas nėra cituojamas. Dar noriu pridėti kad pareiškimas buvo daugiau jumoristine forma.

Skyrelio pasižadu daugiau nebeteršti - receptai išties labai įdomūs ir juos panaudoti žadu savo buitiniame gyvenime. Čia jau rimtai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 20:12 
Atsijungęs

Skyrelio pasižadu daugiau nebeteršti - receptai išties labai įdomūs ir juos panaudoti žadu savo buitiniame gyvenime. Čia jau rimtai.[/quote]
Ėėėė jaunuoliai taip skaniai pradėjome tai ir teskime juk plovas vienija mus,nes tik diedai ji gamina :lol: Su plovu tai man viskas aišku panašiai ir aš darau,tačiau pasipasakokit ką gi jūs kelioneja gaminat,ar taip visi su kazanais ir keliaujat plovas,plovasir vel plovas :mrgreen:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 13 Kov 2013, 20:18 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Ramūnas rašė:
...tačiau pasipasakokit ką gi jūs kelioneja gaminat,ar taip visi su kazanais ir keliaujat plovas,plovasir vel plovas :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:

Kelioneje mocu jei ir "gaminu", tai nacionaliniais barsciais tapusius bomz paketus ir kava :mrgreen: na ir jei netingiu, dar makaronus su tushonke. Ir tai pernai Ukrainoje Everdinas juos gamino.
Siaip stengiuosi kavinese pavalgyti

P.S. Ramunai, plova ne gamina, o daro ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume