Konstantinas rašė:
O ka manot apie Airoh S4? Pigus jis, grazus, paciupinejus - nieko blogo nepastebejau, stiklas nedeformuoja vaizdo. Minusas, kuris gasdina - kad jis be antifogo.., bet pardavejai siulo balioneli su antifogu - tipo nebus problemu. Tiket? Bandet gal?
Turiu 5 metus man, pilnai tinka. Važinėju po LT, su juo net kelis ralius pravažiavau. Važiuojant su stiklu ir snapu triukšmingas. Ilgoje kelionėje tai gali išvarginti, bet betkada gali snapą nuimti - pora minučių. Jei telpi po moto stiklo oro srautu, tai triukšmas netrukdo ir su snapu. Su stiklu viskas ok ir be antifogo. Šiek tiek pradeda rasota prie kokių plius penkių.
Stiklui nuimti/uždėti - tos pačios pora minučių. Man tai nesukelia problemų.
Minusas - jei įlendi įbekelę, tai po to jau turi visą vidų išsiskalbti, nes važinėjant su akiniais pridulka iš vidaus atviros "pamušalo" vietos. Endurinių šalmų pamušalas yra labiau uždaras. Kai šalta lauke, arti minuso ar žemiau, pro šnerves tikrai smarkiai eina šaltis, kartais ir pošalmis nepadeda. Tai yra problema, kai kruizini. Bet, kaip kolega parašė, bet kada gali šnerves užklijuoti su izoliacija
Aš irgi taip darau
Žiemą prie minus penkiolikos su rogėmis visą dieną atidirbu (aktyviai važinėjuosi
) atviromis šnervėmis (šalmo
) ir su akiniais, tai šalta dar niekada nebuvo.
Tikrai nemanau, kad Airoh yra
pigus gamintojas ar rimtų brendų kopija. Kaina pilnai atitinka kokybę. Gamintojas jau seniai turi seriją ytin lengvų krosinių šalmų, kuriuos naudoja profesionalai.
Aišku, noriu dviejų šalmų. Bet kai sudelioju išlaidų prioritetus ir suprantu, kad šalmą naudoju ne pilnai visą dieną ir ne kasdien (ta prasme, naudoju, kiek ir važiuoju su motu), tai nusiraminu ir suprantu, kad jis atitinka visus mano poreikius. Jei kada išsiruošių europos (azijos) užkariauti, ar kokį pushardį nusipirksiu prie savo AT tai ir pirksiu naujus šalmus konkrečiai paskirčiai.