Ernis rašė:
Gera kelione apturejot! Rushano aprasymas super! Dabar apie guolius: Kiek km buvo nuvaziave guoliai? Kokio gamintojo guoliai? Kodel taip galejo atsitikt? Kur sutalpinat atsarginius guolius,plaktukus,atsarginius siurblius,kameras,krovimo reles, raktai, montiruotes,grandines tepalas ir t.t.t.??? Juk visa tai gali uzimt beveik visa kofra
Kur dar telpa skudurai, kroksasi, lietaus aprangos,virykle maistas ...???
Ernis, viskas yra netaip sudetinga, kaip gali atrodyti is sono. Nera universalaus patarimo, ka reikia veztis o ko veztis nebutina. Ir jokiais budais nepersu kolegoms savo poziurio i tai o tiesiog pasakysiu, kaip tai isivaizduoju as. Sitoje kelioneje situacija su guoliais suvokiu, kaip apsileidima. Nuo siol turesiu guolius savo kofrose. Pasakysiu daugiau, as juos jau turiu suviniojas i maiseli su Loktaitu ir uzrases kas tai yra. Jei gylintis i niuansus, tai pranesiu, kad mano garaze yra kelioninis kampelis kur yra sudeti visi kelioniniai reikalai nuo primuso iki virves skalbiniams dziautis. Kelionei susiruosiu automatiskai, esu atidirbes sistema. Garaze ant grindu tiesiog istiesiu kaldra ant kurios susidetu visus butiniausius kelioninius rakandus ir tuomet viska racionaliai susikraunu i kofrus. Plaktukas manau daug svorio neprides,bet tai suteiks man ramybe keliaujant.
Dar pridursiu, kad sunkius instrumentus ir atsargines detales visa laika dedu i kairi kofra ir ant pacio dugno, tai leidzia neaukstinti svorio centro. Na o pakelti nuvirtusi moca man buna visada sunku jei jis nukrenta- butu tai neapkrautas mocas ar su kofrais.
Siaip i keliones iki siol viska susitalpindavau, teko karta pasisverti pakrauta moca su manim ir keleive, pilnais kofrais ir pilnu baku, svoris sudare 480 kg! Nieko taip? Pats nustebau pasisveres ir po svarstikliu mocas man pasirode sunkiau valdomas. Bet viskas yra gerai, su Africa puikiai susitvarkau kol su ja judu, su stovincia yra sunkiau.
Stai tokie mano pastebejimai apie reikalingiausius daiktus kurios privalu veztis i kelione. O kiek mano guoliai atlaike kilometru- pasakyti negaliu, mat buves savininkas pasake, kad viskas yra pakeista ir paruosta vaziavimui. Iki subirejusiu guoliu su Africa buvau pravaziaves apie 3000 km. Juo labiau keiciant padangas guoliai buvo patikrinti. Dabar gi turiu nuostata automatiskai keistis guolius keiciant grandine su zvaigzdemis. Na mazdaug taip.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...