AfricaTwin.LT

Motociklų Honda XRV AfricaTwin (ir panašių) savininkų klubo forumas.
Dabar yra 17 Lap 2024, 21:20

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 68 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Pedarastai isregistravo afrika !
StandartinėParašytas: 23 Spa 2014, 20:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Siandien gavau laiska, kad spalio 4 diena mano afrika buvo isregistruota :roll: :evil: Pasirodo, jei ir nevazineji, apvalius metus reikia drausti moca, kad neisregistruotu :twisted: :twisted: :twisted:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Pedarastai isregistravo afrika !
StandartinėParašytas: 23 Spa 2014, 21:10 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Erni, sitie pokstai jau niekam nenaujiena. Mano GoldWing'as irgi 100% isregistruotas, nors jokiu pranesimu as negaudinejau

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Spa 2014, 21:25 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Hanss rašė:
Erni, sitie pokstai jau niekam nenaujiena. Mano GoldWing'as irgi 100% isregistruotas, nors jokiu pranesimu as negaudinejau

Paguodei...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Spa 2014, 21:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Hanss rašė:

prie savivaldybes registruotas turbut esi.... :lol:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Spa 2014, 21:52 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Dunse rašė:
Hanss rašė:

prie savivaldybes registruotas turbut esi.... :lol:

Prieglaudoj!

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Spa 2014, 22:05 
Atsijungęs

PEDARASAI paverte mano IZ49 daiktu :evil:
Prikaliau numeri prie senos :(

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 11:00 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Bet isregistruotas nereiskia,kad sunaikintas. Galima vel priregistruoti,tik islaidos naujos.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 14:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ernis rašė:
Siandien gavau laiska, kad spalio 4 diena mano afrika buvo isregistruota :roll: :evil: Pasirodo, jei ir nevazineji, apvalius metus reikia drausti moca, kad neisregistruotu :twisted: :twisted: :twisted:

Deja tokia realybe...ir nieko cia nepadarysi kol istatymu leidejai "is lubu" isleidines tokius istatymus.
Nezinau kaip kiti iki siol drausdavosi savo zirgus,as asmeniskai visada draudziuosi metams laiko,o kai sezonas pasibaigia tiesiog ta draudima sustabdau iki pavasario nieko neprarasdamas...
Tiems kas turi po kelis baikus (ir retai vazineja) gal kazkiek problematiskiau,bet uz prabanga reikia moketi :) juk viskas valstybes gerovei ir musu "isrinktuju" paremimui :mrgreen:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 15:51 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Deklaruodamas pajamas, grafoje "islaikytiniai" irasysiu - vaikus, seima, viriausybe ir Grybauskaite )))

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 15:56 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ne visi draudimai šiaip laikais sutinka su draudimo stabdymu. tiesa, įdomu, jei draudimas sustabdytas ar vėlgi neišregistruos?..

atrodo suaugę vyrai o keikiatės kaip spoguoti paaugliai. toks įspūdis kad tą įstatymą (koks jis bebūtų) tik vakar priemė ir visus išregistravo atbuline tvarka. seniai buvo skelbtas kad vyks toks apsivalymas, bet kai kurie jūsų matau sėdėjo rankas sudėję ir laukė kol pateks "po sistema"... aš asmeniškai irgi sėdėjau ir laukiau kol bus įstatymo papildymas sezoninėms transporto priemonėms su kažkokia logiška seka, bet kaip matau kad seimūnų požiūriu mes nesam verti dėmesio...

sakyčiau geriau padarykit muzikinę pauzę ir nusipirkit draudimą metams:

https://www.youtube.com/watch?v=7ZWoC4mPcA0

(Rushanas, kaip muzikantas, manau, pritars:) )

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 17:13 
Atsijungęs
Moderator
Vartotojo avataras

Jaunuoli, o kur jus cia matote keiksmazodzius?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 20:14 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

o tai dar pasitikrinkite ar ziemines padangos ant afriku uzdetos. Po lapkricio 10 motorinems transproto priemonems su vasarinemis padangomis vaziuot draudziama

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 23:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Daranius rašė:
ne visi draudimai šiaip laikais sutinka su draudimo stabdymu. tiesa, įdomu, jei draudimas sustabdytas ar vėlgi neišregistruos?..

atrodo suaugę vyrai o keikiatės kaip spoguoti paaugliai. toks įspūdis kad tą įstatymą (koks jis bebūtų) tik vakar priemė ir visus išregistravo atbuline tvarka. seniai buvo skelbtas kad vyks toks apsivalymas, bet kai kurie jūsų matau sėdėjo rankas sudėję ir laukė kol pateks "po sistema"... aš asmeniškai irgi sėdėjau ir laukiau kol bus įstatymo papildymas sezoninėms transporto priemonėms su kažkokia logiška seka, bet kaip matau kad seimūnų požiūriu mes nesam verti dėmesio...

sakyčiau geriau padarykit muzikinę pauzę ir nusipirkit draudimą metams:

https://www.youtube.com/watch?v=7ZWoC4mPcA0

(Rushanas, kaip muzikantas, manau, pritars:) )

Nepyk Daraniau, kad susikeikau, buvo noras uzdirbt daugiau litu, tai ir dirbau. Neliko laiko skaityt blevyzgas nete kas koki istatyma isleido ir teliko jau keli metai kaip nebenaudoju. Bet viskas yra normaliai :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 25 Spa 2014, 01:56 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tai gi, panasu kad turime dar viena problema - del padangu. Susisiekimo ministerijos svietaineje sia tema yra komentaras :" Motociklų ir mopedų vairuotojai, norintys eksploatuoti transporto priemones nuo lapkričio 10 d., turėtų pasirūpinti žieminėmis arba universaliosiomis padangomis, nes to nepadarius važinėti motociklais ir mopedais nebus galima".
http://www.transp.lt/lt/naujienos/13372
Padangu pardavejai tvirtina, kad jeigu ant padangos nera M+S, arba * - padanga skirta vazineti vasaros metu. Girdejau kad pav. Mitas E-07, E-08 ir net E-10 neturi M+S zymejimo. Sio metu vazineju su Bridgestone BW501/502 (ON/OFF) - taip vadinama "dual purpose" - mano nuomone tikrai universali padanga, man BW patiko labiau uz K60 Scout, su kuriomis pravazinejau apie 8000Km (XTZ750). Bet BW501/502 M+S - neturi. K60Scout turi M+S, bet kaina uz 2 padangas dabar 700Lt + montavimas...
Kalbejau su pazistamu kuris dirba Tuvlitoje - jis tvirtina, kad apie motociklu patikros proceduros pakeitimu nuo lapkricio 10 d nieko negirdejo...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 25 Spa 2014, 15:44 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vakar nepabaigiau minties. Ket nauja redakcija del padangu nelecia furas- vezeju taip lengvai nepaspausi -nes jiems tai butu tikrai nemenkos papildomos islaidos ir jie riztingai priesinasi. O ka daryti motociklinikams ? I galva ateina prisiminimai, kaip Prancuzija atsisake privalomo alkotesteriu veziojimo...
Zodziu, del 3-4 pakatuskiu per lapkricio-gruodzio, ar kovo men iseigines reikia tureti papildoma zieminiu padangu komplekta?? O gal eina jie nax...?? Jeigu ket pataisu ruosejai ar salininkai nores prisidengti moto saugumo uztikrinimu keliose - mano nuomone - jie visiskai nieko nezyno ir nenori zynoti apie motociklizmo ipatumus Lietuvoje. Ar daug yra Lietuvoje vazinejanciu per sniega ir leda valst keleiais motociklininku ? Pakatuskes hardais miskais ne prie ko. Gal reikia kuo skubiau moto-piketo prie "kontoros" kur "kuriamos" ir priimamos tokios nesamones???

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 25 Spa 2014, 19:45 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Oleg rašė:
Vakar nepabaigiau minties. Ket nauja redakcija del padangu nelecia furas- vezeju taip lengvai nepaspausi -nes jiems tai butu tikrai nemenkos papildomos islaidos ir jie riztingai priesinasi. O ka daryti motociklinikams ? I galva ateina prisiminimai, kaip Prancuzija atsisake privalomo alkotesteriu veziojimo...
Zodziu, del 3-4 pakatuskiu per lapkricio-gruodzio, ar kovo men iseigines reikia tureti papildoma zieminiu padangu komplekta?? O gal eina jie nax...?? Jeigu ket pataisu ruosejai ar salininkai nores prisidengti moto saugumo uztikrinimu keliose - mano nuomone - jie visiskai nieko nezyno ir nenori zynoti apie motociklizmo ipatumus Lietuvoje. Ar daug yra Lietuvoje vazinejanciu per sniega ir leda valst keleiais motociklininku ? Pakatuskes hardais miskais ne prie ko. Gal reikia kuo skubiau moto-piketo prie "kontoros" kur "kuriamos" ir priimamos tokios nesamones???

man sunku buvo surasti ziemines padangas ne cross/enduro motociklui... jas gamina kas nors? ne dygliuotas.. su savo sunkiasvoriu (skirtingai nuo afrikos) as neturiu noro ant sniego vaziuot..
sitas kuriozas jau yra buves anksciau pas kitus:
https://www.bvdm.de/index.php?id=257&lang=3

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 25 Spa 2014, 22:14 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ilgai tylejau sia tema. Kadangi motociklas mano gyvenime uzema nemazai vietos, tai pasakysiu savo nuomone as.
Nereikia buti labai protingam, kad suprasti jog Lietuvoje motociklas yra sezonine transporto priemone. Daugumas motociklistu savo motociklais vaziuoja vos sesis menesius per metus o didele dalys ir tiek nevaziuoja. Mano galva, motociklus Lietuvoje jokiais budais negalima lyginti su automobiliais ir butent sitoje vietoje as jauciu diskriminacija savo adresu is valdzios strukturu.
Ziemines motociklo padangos... Arba apskritai vaziavimas motociklu ziema yra ekstremalus reiskinys o padangos cia jokiais budais negali buti pats svarbiausias faktorius. Isitikines, kad jei keliones metu situacija vercia vaziuoti per sniega- keliautojas vaziuos ir per sniega su bet kokiom padangom. O traukti moca is namu, kai salygos yra netinkamos- niekas nevercia.
Tikejausi, kad valdzia sukurs tokias taisykles, kad nuo ju musu visuomene tik tobuletu, bet deja si karta turesiu paklusti, mano galva nelabai protingems sprendimams.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 26 Spa 2014, 01:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Oleg rašė:
Sio metu vazineju su Bridgestone BW501/502 (ON/OFF) - taip vadinama "dual purpose" - mano nuomone tikrai universali padanga, man BW patiko labiau uz K60 Scout, su kuriomis pravazinejau apie 8000Km (XTZ750). Bet BW501/502 M+S - neturi. K60Scout turi M+S, bet kaina uz 2 padangas dabar 700Lt + montavimas...

jei teisingai supratau tai šitos padangos yra grynai plentinės - o M+S žymymos dažniausiai kiek piktesnės. o dėl montavimo, tai garaže nieko nekainuoja montuoti :)

o jei rimtai, tai tos padangos tikrai "promachas". kaip jau Rushanas teisingai parašė - ar ten yra M+S ar nėra, jokio skirtumo - sukibimui tai reikšmės visiškai neturi. gal kas gyvena skandinavijoj galėtų pasidalinti patirtim? automobiliams anksčiau bent kiek man yra žinoma, važininėjantiems netoli poliarinio rato visus metus galima buvo važiuoti su dygliais, kaip ten su motociklinėm padangom?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 26 Spa 2014, 18:13 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

BW501/502 nera plentine padanga. Perziurejau savo spargalke, kur dariau irasus apie xtz750 aptarnavima -su K60scout pravaziota per 3 sezonus 2011-2013 (Lietuvoje) 12530km. Su BW per si sezona pravaziota 10770km. Zviras, ar misko keliukai - BW501/502 nemaziau stabilesne ir daug daug tilesne ant asfalto uz K60. Aisku slapias molis, ar pelke jai visikai netinka, kaip ir K60. Neturiu jokio noro vel vazineti su K60. Noretusi kaz ka kita is universalu isbandyti. Bet su M+S pasirinkimas nera didelis...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Spa 2014, 12:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Oleg rašė:
Bet su M+S pasirinkimas nera didelis...

arba nezinai ko nori arba.... juk mitai 07,08,09,10 yra kiek pamenu m+s, taip pat karoo 3 ir rodos continentalis TKC80....

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 68 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į: