AfricaTwin.LT

Motociklų Honda XRV AfricaTwin (ir panašių) savininkų klubo forumas.
Dabar yra 01 Lie 2025, 18:41

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 801 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 41  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Lekiam kavos
StandartinėParašytas: 19 Spa 2014, 23:17 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Joo.... sezonas "uždarytas". Tegyvuoja sezonas.
Dėl ne nuo manes priklausančių aplinkybių nebuvau uždaryme.. Bet renginys nuo to tikrai nenukentėjo :)
Taip, sekantis savaitgalis suplanuotas susibėgimui prie Platelių. Siūlau rinktis prie sankryžėlės 2014-10-25 12:00
Koordinatės:
367861, 6216235 (LKS)
56.061833, 21.87815 (WGS)
56° 3' 42.6", 21° 52' 41.34" (WGS)
Visiems susirinkus, qražia kolona pasiekti šaltojo karo muziejų:
Koordinatės:
​369475, 6212639 (LKS)
56.029997, 21.905798 (WGS)
56° 1' 47.99", 21° 54' 20.87" (WGS)

Pirmasis taškas būtų tik susirinkimui. Kava prie bazės- muziejaus (antrasis taškas) (Šalta gi). Įsipareigoju prie kavos obuolių pyrago. Žinau, kad visiems neužteks, bet kažkas paragaus :D
P.S.
Jei bus šlapdriba- nežinau, ar sugebėsim motą tokiom sąlygom vairuot.... Sekam orus.
Pasiūlymai dėl laiko ir susibėgimo vietos priimami ir vertinami
Mano pasiūlymas asmeniškai motobushcrafteriui Dainiui- Motobang. Aš imu palapinę ir miegmaišį. Priimi pasiūlymą nakvot kažkur ties Plateliais, aplankyt dar ką nors Žemaitijoje ir grįžt namo sekmadienį?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Spa 2014, 00:21 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ačiū Artūrai, tikiuosi šlapdribos nebus, tačiau sekam orus ir paskutinius akcentus sudedame penktadienį ;)
Geros visiems savaitės :!:

IBA #53028

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 21 Spa 2014, 21:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Oi, vyriokai, biška nuo temos nukrypot :D
Aš pamislyjau, jei jau plikšala šeštadienį- gal automobyliais suvažiuojam, kad nesugadint pabendravimo. Aš tikrai nepretenduoju į "herojus', bo nemoku moco vairuot ledu.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 22 Spa 2014, 20:30 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šitą savaitgalį planuose turėjau palyginus senai, orų prognozė sužinota savaitės pradžioj buvo netikėta nors ir tikėtina tokiam metų laikui. Iš enduro sezono uždarymo teko grįžti vakare temperatūra buvo apie nulį. Važiuoti žvarboka, bet atitinkamai pasiruošus galima tačiau toli, o ypač sutemus tokiom sąlygom važiuot tikrai nėra labai malonu. Jei važiuoti tai važiuoti miškais, žvyrkeliais, smulkesniais keliukais, tokiam maršrutui reikia žymiai daugiau laiko. Kolkas stebiu orus laukiu atsakymų iš kompanionų. Važiuojant ne greičiausiu keliu realu atvykti vėliau nei 12 manau ant išėjimo iš ekspozicijos laiko. Jei važiuosiu tai tik su bushcraftu prie ežero, vienai dienai tiek km tokiom sąlygom per daug...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 11:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Jei taip ir išliks minusas,gal vertėtų susibėgimo datą perkelti savaitei į priekį? Tikiuosi dar pašiltės ir neliksiu sezono deramai neužbaigęs.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 13:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Mariax rašė:
Jei taip ir išliks minusas,gal vertėtų susibėgimo datą perkelti savaitei į priekį? Tikiuosi dar pašiltės ir neliksiu sezono deramai neužbaigęs.

Mariax gera mintis, man kaip tik sis savaitgalis uzimtas. Bet kitas lapkricio 1 iseina...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 19:18 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tai koks, Artūrai, galutinis sprendimas dėl rytojaus? Lekiam kavos? :D
Aišku tikrai bus vėsoka, bet bandyti galima... ;)
Kaip kiti?

IBA #53028

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 19:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tomas rašė:
Tai koks, Artūrai, galutinis sprendimas dėl rytojaus? Lekiam kavos? :D
Aišku tikrai bus vėsoka, bet bandyti galima... ;)
Kaip kiti?

labai norėjau važiuoti bet dar nuo EK sezono uždarymo vis sloguoju, tai šįkart tikrai nerealu...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 22:29 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Taigis , ryt šeštadienis. Mocas paruoštas, bet keletas klausimų labiau patyrusiems:
- nors šaltis negasdina, bet bijau šalutinių reiškinių- plikledžio atskiruose ruožuose. Ką pasakys Byvalyje (rus. patyrę) ty važiavę panašiom sąlygom?
- ar bus labai išdavikiška, jei sudreifuosiu? Noras pralėkti atsigert kavos neužgesęs, bet nenoriu būti tiesiog psichas...
- ar tiktų lapkričio 8, jei atidedam?. Prognozės žada tam periodui pliusines temperatūras.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 23:30 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

"byvalyjie"-tyli..,pabusi(it) psichu... Na o rimtai, gal sulaukti didesnio pliuso(celsijaus)? Lapkricio 8ta- grazus skaicius.;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 23:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Viskas ok, man tinka visos kitos datos, svarbiausia, kad nebutu sniego ar ledo. Praejusiais metais kai pirkau Bemewe, buvo apie 0 laipsniu. Parvariau is Vilniaus tikrai nesusales, plius isvaziavau jau tamsoje,o dar buvo didziulis noras pavaziuot ir greiciau nei vaziuoju su Africa ir pajust skirtuma tarp mocu, tai kazkiek pavaziavau ir 170km/h. Kaip bebutu - nesusalau visiskai. Gal tikrai kokia pirtele susiorgazuotume Plateliuose? Dar ikaite ir i ezera isoktume?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Spa 2014, 23:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Artūras rašė:
Taigis , ryt šeštadienis. Mocas paruoštas, bet keletas klausimų labiau patyrusiems:
- nors šaltis negasdina, bet bijau šalutinių reiškinių- plikledžio atskiruose ruožuose. Ką pasakys Byvalyje (rus. patyrę) ty važiavę panašiom sąlygom?
- ar bus labai išdavikiška, jei sudreifuosiu? Noras pralėkti atsigert kavos neužgesęs, bet nenoriu būti tiesiog psichas...
- ar tiktų lapkričio 8, jei atidedam?. Prognozės žada tam periodui pliusines temperatūras.

O ba, matau sitame poste daug pratrinta, rasiausi cia apie vaziavima si savaitgali atsigerti kavos. Bet tiek to, pasikartosiu.
Pagaliau matau, kad blaivas protas pradeda nugaleti.
Vaziavimo entuziastus noriu paprotinti nevaziuoti. Patarsiu is savo varpines. Jei norite pavaziuoti tokiu oru i rengini 300 km, siulau tiesiog pabandyti pravaziuoti bent 100 km ir isvaziuoti is namu tarkim 18 val, kai dar yra sviesu, namo jus grisyte jau sutemus, jei gryztant pasirodys, kad mazai ekstrimo, grizkyte namo miskais. Lauke yra minusas, vietoj balu ledas o gruntas yra kietas ir labai nevienodos strukturos. Dar vaziuojant siulau pagalvoti, kaip atvaziavus i vieta teks statytis tamsoje palapine, pasidaryti valgyti ir ilisti i salta miegmaisi nakciai, toliau galite pafantazuoti patys.
Dar nuo saves... Jei norisi prasivaziuoti saltoju metu vaziuokite pirmiausiai trumpus atstumus ir pratinkit save prie ekstrimo pamazu. Reailia situacijos suvokima ir sugebejima atvaziuoti matau tik is Tomo.
Cia siaip savo pamastimus paviesinau.
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 25 Spa 2014, 00:18 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Rushano patarimai vertingi, patirtis svarbiausia.
Na, apie gyvenimą ekstrym sąlygomis galėčiau papasakoti ko gero daugiau už kitus. Bet apie tai kada nors kitą kartą...
Mane gąsdina tik viena- kelio išdaigos.
Pasitarėme ir nutariau: :D
rimtai siūlau atidėti susilėkimą lapkričio 8 d. Jei ir tada orai bus nepalankūs- likimas....
Žemaičiai, pasistenkite iš anksto užsakyti pliusinę temperatūrą :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 25 Spa 2014, 02:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Labai atsiprasau, kad negalejau prisijungti prie diskusijos- tiesiog buvau baliuke, taciau, tikrai "stabdziau" su mintimi, kad rytoj (t.y. siandien) reikes vaziuoti motociklu... ;)
Sprendimas padarytas. Labai tikiuosi, jog visi paskaite foruma, nes jei kazkas nuvaziuos, bus tikrai nepatogu :oops: Gero savaitgalio ir iki kito karto.

IBA #53028

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 25 Spa 2014, 23:46 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Nutarta- padaryta. Nevažiavau į susitikimo vietą, dar ir kitus nutempiau. Bet...
Saulei jau pakilus aukštai- aukštai,nebeiškenčiau , numečiau bushcrafto priemones nuo moco ir nulėkiau kavos į Panevėžį. Pas Edgarą. Irgi afrikietį. Po neilgo pasibuvojimo, Edgaras palydėjo mane iki Kėdainių. Poto grįžo namo, aš irgi... Viso nuvažiavau 280km. Tai daugiau, nei būtų nuo Kauno iki vietos. Turint omeny ryžtą kažkur nakvot- tai juokingas atstumas.
Trumpi įspūdžiai ir išvados.
- iš tolo stebėjau vietas, kur gali būti ledas. Ir tai puikiai sekėsi. Pagal asfalto spalvą matosi, kur gali būti ledas, o kur šiaip saulė..
- nederėjo atšaukti susitikimo. Kiekvienas turi pats apsispręsti- gali sudalyvauti ar ne..
- oras pasitaikė idealus. apranga ir technika atlaikė už visus 100proc,
- niekuomet neklausk patarimo, jei pats žinai , ką daryti...
- Na ir mano pagrindinis moralas: jei klausiama patarimo, tai patarimo ir laukiama o ne pamokslo.
Deja, esu per daug įtaigus- kiekvienas turintis daugiau mažiau įtaigos gali paveikti mano veiksmus. .. Ta linkme padirbėsiu, nebe piemuo esu..
Belieka atsiprašyti Tomo. Šiaip ar taip buvo planuota-spręsta, net pobūvis prigesinas buvo dėl kelionės...
Piktas gavosi postas-bet nuo dūšios

Paskutinį kartą redagavo Artūras 26 Spa 2014, 01:42. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 26 Spa 2014, 00:56 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Sveiki,
Artūrai, Tu tikrai nesiparink, viskas OK ;) Tuo labiau, kad ir aš pasivėžinau... Kur? Galit atspėti... :D Taigi, nulėkiau kavos, tiksliau pasižiūrėti ar tikrai niekas neatvažiavo :lol: (lapkričio mėn. gali nuvažiuoti ir nepavykti). Išvažiavau truputi prieš 10 val., ir su sustojimu Kryžkalnyje, 12:30 val. buvau jau vietoje. Ten aišku nieko neradau, todėl dėl visa ko nuvažiavau dar prie muziejaus, tačiau ir ten Afrikų nepastebėta- vadinasi viskas gerai- apgautų nebuvo :D
Mano pastebėjimai. Artūrai Tavo susirinkimo vieta kaip ir nebloga, tačiau nelabai yra vietos motociklams.

Paveikslėlis

Todėl siūlyčiau rinktis tiesiai prie muziejaus, nes ten yra daug vietos ir dar pavėsinė ;)

Paveikslėlis

Atgal garaže buvau truputi po 16 val., o odometras rodė:

Paveikslėlis

Diena puiki, patikrinau savo turimą inventorių. Ilgiau ir greičiau važiuojant gal ir vėsu, tačiau keltėti galima :mrgreen: ;)
Gero savaitgalio

IBA #53028

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 26 Spa 2014, 01:14 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Nu, Tomai....
Vilnius- Plateliai per 2,5 val... Neturiu žodžių :D PAGARBA
Bet aš dabar dar labiau parinuos, kad sudreifavau...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 26 Spa 2014, 22:28 
Atsijungęs

Šaunuolis, Tomai!
Lenkiu galvą :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 26 Spa 2014, 23:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tomas kaip visada - pareigingas ;) tik galvoju, kad su afrikomis jau tau nebeidomu i kompanija. :roll:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 26 Spa 2014, 23:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Bravo Tomai!
Rushanas Africa
Gyvenimas grazus...

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 801 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 41  Kitas

Visos datos yra UTC + 4:30 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į: