Vakar nutariau lengvai pasivažinėti žvyrais iki Kriklinių Pasvalio rajone. Apsivilkau nuo batų iki pusiaujo pilna ekipuote, o viršuje apsirengiau marškinėlius trumpom rankovėm ir šarvus su kaklo apsauga ir šalmu. Stengiausi būti atsargus. Oras ir gamta puikūs. Likus iki tikslo 5 min kelio nesuvaldžiau motociklo. Šiaip lauko keliukas tikrai neblogas, sausas. Priekyje pamačiau provėžas. Važiavau atsistojęs. Nutariau pradžioje prisdabdyti, kaip visada, o po to gazo. Gazo duot nespėjau. Pajutau, kaip sėdynė šeria man per užpakalį ir aš jau skrendu, po to ilgokai čiuožiu dešiniu šonu. Atsikėlęs apsižiūriu, o gi trūkus peties apsaugai šiek tiek nukentėjęs dešinys petys ir neapsaugotoje vietoje neblogai nutarkuota dešinė ranka prie pat alkūnės apsaugos. Motociklui smarkiai linkęs dešinys titaninis lankas, subyrėję visų šonų plastmasių laikikliai, nors stiklas tik išsinėręs, bet netrūkęs. Linkusi dešinė kojelė ir nutrauktas kojelės kaištis. Permestas vairas, plastmasių metaliniai laikikliai permesti į kairę. Subyrėjusi posūkių rėlė. Ją sutraiškė besiremdamas išorinis plastikas. Sulankstytas bakas. Nutrūkę galinės daiktadėžės laikikliai. Padariau keleta foto. Lanko prispaustas plastmases prie išmetimo kolektoriaus prastumdžiau į šonus, kad nepradėtų svilti, atsukau į vietas išsiklaipiusias rankenas ir varau toliau. Už kokių 500 m. miške sumėtė ir įtraukė į žoles. Jau važiavau lėtai, bet atsistojęs. Bebaigiant išvažiuoti priekinis ratas ėmė ir kažkur įsispyrė. Aš, nors ir labai nenorėm, varydamas tą pačią frazę iš eilės "Eik tu na..."bet vėl per vairą tiesiai ant galvos. Kažkas kakle sutraškėjo. Mintyse pasistojo išgyvenimo klausimas. Maža to, matau kaip grėsmingai artinasi tamsus šešėlis ir sunkiai žlegtelėdamas ant manęs, visą dvylinką, prispaudžia prie žemės. Šiaip taip nusimetęs svorį išlendu iš po moco. Atsistoju. Motociklas stovi ratais į dangų. bėga bendzas. Telefonas išsijungęs ir foto padaryti galimybių nebėra. Šiaip tai ir sveikatos nebelabai buvo likę . Atverčiu mocą, dūžusi fara. Vėl keiksmai. Šiaip taip parsiradau namo savo jėgom, nors ir be posukių, bet su šviečiančia fara. Šalmas visiškai sveikas. Kaklas sukiojasi, bet kaip medinis. Pailsėjau vadinasi

.