Marenas rašė:
nepirk !!!! pas mane tokie patis metai nepraejo jau aciklijave reike nesti taisiti
Na jo, pazvelges i Mareno batus labai nustebau, kad gana zinomas gamintojas ir toks nepatvarus pasirode. Tiesa, tai ne vienintelis atvejis mano praktikoje, kai zinomas gamintojas visiskai nepateisina savo vardo.
Ka daryti? Ka pirkti?
Pabandysiu pazvelgti ir apibudinti situacija is savo varpines- gal pasinaudosi patarimu Ciurk4.
Motobotai reikalingi visu pirma tam, kad apsaugoti musu kojas. Taip su motobotais yra nepatogu eiti o eiti daug yra net labai nepatogu, bet imanoma. Savo laiku su krosiniais batais vaziavau aplink Juodaja jura, visa menesi, tai buvo mano pagrindine avaline ir nieko atvaiksciojau ir kojos mano liko sveikos, nors situaciju gauti trauma buvo pakankamai, tuo kartu apskritai is musu komandos nei vienas narys neapsejo be batonu- kritome visi. As cia apie tai, kad batai turetu pirmiausia issaugoti musu kojas. O kaip su krosiniais batais as keliavau ir aplankydavau ivairiausius muziejus ir izymias vietas pasidalinsiu patirtimi. Visu pirma mano krosiniai batai yra neblogos firmos, bet ne pacios geriausios. Jie yra truputi didesnes ismeros kaip man priklausytu. O gi todel, kad galeciau uzsideti stora vilnone kojine ant plonos kojines ir isideti vydpadi, kuri reikalui esant visada galesiu issitraukti. Taip as gali pasirinkti sau tinkamiausia tos dienos avalines kombinacija. Kojines buna paprastai vos ne iki pat kelio sulenkimo, taip darau visiskai nepriklausomai, kokiu oru as vaziuoju. Taip darau, kad mano jautri kojos oda nejaustu batu kietumo. Taip kojos prakaituoja, bet daugiau jokio diskomforto nejauciu. Vaziuodamas tolimoje kelioneje su krosiniais batais niekada nesuverziu koju taip, kad jos butu tarsi langeteje. Ir atvirksciai vaziuodamas su tais paciais batais ekstremaliai, batus su dirziukais suverziu kiek imanoma stipriau, tai man savo laiku padejo isvengti traumu. Butent taip apsaugodavau savo kojas, kai savo laiku dubasindavau istvermes raliuose, anksciau tokios varzytuves buvo rengiamos gana daznai. Po dienos ekstremalaus vaziavimo mano kojos nuo itvaru budavo su melynemis, bet ne luzusios. As cia apie tai, kaip galima prisitaikyti krosinius batus ivairioms salygoms.
Ir atvirksciai turistiniai- kelioniniai batai jokiais budais netiks ekstremaliam vaziavimui, tik nesakykit, kad niekada taip nesiruosiat vaziuot.
Dar varianto neatmetu pasiziureti parduodamus devetus batus, kartais pasitaiko visai neblogu variantu o kaina buna kelis kart mazesne uz naujus. Juo labiau, kad dabar yra ne sezono metas, tad laiko pasijeskoti yra pakankamai.
Ciurk4, kai prasivazuosi su savo pirmoju enduro ir krosiniais batais, apsiprasi ir suprasi kuo tau labiausiai reikes o ten ziurek negerdamas daug alaus pasitaupysi ir nusipirksi sau tinkamiausia varianta. Prasivaziuosi su kolegomis ir pakalbinsi juos- neabejoju, kad nuomone turesi tvirta.
Atrodo, kad viskas paprasta, bet privariau daug. Tikiuosi mane suprasi.
Rushanas Enduro
Gyvenimas Grazus...