Pacesas rašė:
Rushanas rašė:
Aisku sesios pavaros, aukstas kreiserinis greitis ir nedideles kuro sanaudos
Gal galima sužinoti kreiserinį greitį ir kuro sąnaudas? Tiks ir iš paskutinės kelionės po Portugal.
Vel prisedau prie klaviaturos.
Pacesas, suzinoti kuro sanaudas galima, net ir privalu.
Apie kuro sanaudas issiliesiu truputi placiau. Keliaudamas su mocu pastebejau, kad vaziuojant kalnuose, sanaudos yra mazesnes nei vaziuojant lygiais keliais, nors ir kaip as sukciau gaza kalnuose, sanaudos vistiek nedideles. Na tarkim, pilnai apkrautu mocu ir dviseda sanaudos 100 km kelio nesiekia 5 litru. Dazniausiai tai yra mazdaug apie 4.8 litro. Taip pat apkrautu mocu vaziuojant greitumine autostrada, kai stengiesi vaziuoti kuo greiciau- sanaudos 100 km kelio buna zenkliai didesnes. Tarkim Vokietijos autobanais palaikant 140 km/h mocas reikalauja 6.5-7.0 litro kuro 100 km kelio. Patikslinsiu, kad toki greiti mocas isduoda gana nesunkiai. Sakyciau greicio kriterijus mano kelioneje po Europa, buvo butent taupumas. Jei noreciau komfortiskai vaziuoti greiciau- mocas isduoti komfortiska 160 km/h greiti, tuomet sanaudos siektu ir visus 8 litrus. Patikslinsiu, kad kelioneje i Portugalija mano maksimalus uzfiksuotas greitis buvo viso labo 149 km/h. Tad visos keliones metu mano moco sanaudos sudare 5.5 litro, 100 km kelio.
O dabar reziume visos sitos skaiciu painiavos: Komfortiskas vidutinis greitis mano motociklo yra 135 km/h, sanaudos 5.5 l. benzino 100 km kelio.
Dar apie kuro sanaudas pridursiu, isvaziuojant i kelione butinau pakoreguoju padandu sliegi pagal konkrecia situacija o kad palaikyti kuo didesni komfortiska greiti darau zvaigzduciu kombinacija pagal save. Siuo metu ant mano GS'o stovi max didziausia priekine zvaigzdute ir del to padidejo komfortiskas kreiserinis greitis, vienas galiu konfortiskai palaikyti 145 km/h. Del sanaudu su tokia kombinacija dar nieko negaliu pasakyti, mat Lietuvoje iskrito sniegas.
Vat cia tai privariau skaiciu.
Rushanas Enduro
Gyvenimas Grazus...