Sveiki visi,
mano vardas Martynas ir norėčiau papasakoti savo istoriją.
Pirmą kartą prie motociklo vairo atsisėdau kai man buvo kokie keturiolika metų, tai buvo CZ250 1963 metų gamybos aparatas su kuriuo lakstydavau pas močiute kaime dulkėtais žvyrkeliais. Po kelių metų tėvas nusipirko sau JAWA 634 su kuria planavo pats važinėti, tačiau gavosi taip, kad jis ją apleido ir su ja aš lakstydavau tais pačiais žvyrkeliais ir miškais. JAWA po senutėlio CZ atrodė kaip kažkas nepaprasto - greitis, galia ir pan. Kurį laiką atrodė, kad už JAWA negali būti nieko geresnio.
Po to gyvenime sekė mokslai, darbai ir potraukis motociklas buvo šiek tiek primirštas iki kol prieš kokius keturis metus nesusipažinau su šio forumo nariu Juozu a.k.a. Dediss ir vėl potraukis motociklams atsigavo. Tuomet prisiminus vaikystę nusipirkau JAWA. Tačiau JAWA tik kėlė senus prisiminimus apie vaikystę ir negalėjo lygintis su kitais motociklais, todėl pagaliau prisiruošiau išsilaikyti A kategorijos teises ir nusipirkti patikimą motociklą. Juozas vis kalbėdavo apie savo afriką, koks geras motociklas ir mano akys pradėjo krypti į afriką. Tačiau aš kažkaip išsigandau didelės afrikos, pabijojau, kad ji man bus per sunki ir per galinga ir nusprendžiau kol kas išbandyti mažesnį jos brolį TRANSALPĄ. Vieną šlapią lapkričio vakarą nuvažiavau apžiūrėti vieno varianto ir BAM, kitą dieną aš jau buvau laimingas transalpo savininkas.
Laimingas buvau tik kokias pora dienų, nes supratau, kad normaliai pasivažinėti su naujuoju pirkiniu galėsiu tik pavasarį. Per žiemą buvo pakeista galinė padanga ir sumontuota centrinė koja.
Ir štai išaušo pirmasis šiltas pavasario savaitgalis ir buvo atidarytas sezonas
Per praeitą savaitgalį buvo susukta apie pusantro šimto kilometrų Vilniaus apylinkėmis ir buvo suprasta, jog ateityje bus montuojamas didesnis priekinis stiklas.
Lauksim geresnių orų, važinėsim ir žiūrėsim kokie dar patobulinimai lauks motociklo.
Su sąlyga, jog esu naujokas lauksiu patarimų ir nuomonių.
Ačiū už dėmesį!