Sveiki,
Dar prieš kelis metus rinkausi antrąjį savo motociklą (pirmas buvo CB400S) ir apsistojau ties XL600V ir XRV750
Tuo metu Africa atrodė per didelė ir gal per brangi, nors draugas ją turėjo ir vis girdėdavau tik gerus atsiliepimus. Tad nusipirkau XL600V 2000 m. jubiliejinį. Buvo puikūs du sezonai važinėjant transalpu dvisėda, turėjo jis viską ko gali reikėti: laikilį telefonui, krovimo lizdus, šildomas rankenas, šonines ir centrinę dėžes, aukštą stiklą ir kt. Tik nusipirkęs pasikeičiau viską ką gavau dovanų iš pardavėjo: žvaigždes, slaiderius, žvakes, filtrą, tepalus ir dar kelias smulkmenas. Taip jau nutiko, kad kartą tėvukas pravažiavęs manuoju transalpu taip juo susižvaėjo, kad net pats užsimanė motociklo. Jis niekad labai motociklais per daug nesižvaėjo, nors turėjo A kategoriją nuo gūdžių sovietinių laikų. Supratęs, kad jis kažin ar pradės pats ieškotis motociklo, nutariau jam padvanoti (parduoti, nes kitaip neimtų) savo transalpą. Po šiai dienai sėkmingai eksploatuoja jau pora metų, o ir papildomų temų pokalbiams atsirado
Taigi, reikėjo ir man kažko, nutariau išmėginti naujausią transalpą XL700V
Pavyko nusipirkti žiemą gerą variantą, taip pat su visom trim dėžėm. 2009 m. bėgęs 40k, įpurškimas. Na, kaip diena ir naktis. Geriau traukia, geriau valdosi ant esfalto ir t.t. Bet čia nesiplėsiu labai. Džiaugiausi visą sezoną, jokių bėdų ar remontų, viskas liuks, kol rugsėjį Vilniuje nepastojo kelio automobilis. Linko rėmas, šakės, visi plastikai ir etc. Pats paguldžiau dar prieš smūgį ir nusiridenau į šoną. Visiškai likau sveikas, net apranga neplyšo. Žodžiu atgavau aš už jį rinkos kainą iš draudimo ir dar likučius pardaviau. Galutiniam variante likau net pliuse, bet motociklo vis tiek buvo labai gaila.
Tuomet mintys pradėjo suktis apie R1200GS, bet tam buvom suplanavę, kad ateinančiam sezonui turbūt nepirksim jokio motociklo ir dar kitą sezoną džiaugsimės BMW.
Aha
Atėjo vasara, gražūs orai, draugai ir t.t. Žodžiu spjovėm mes į viską ir pagalvojom, kad visai būtų smagu grįžti prie klasikos ir kuo greičiau, kad dar šiemet galėtume pakeliauti
Taip prieš gerą mėnesį į mano rankas pakliuvo ši RD04
Prikabintas failas:
rsz_20280344_10207509139685478_2274507714541243570_o.jpg
Šiek tiek paspalvota šviežiai, kai kas patvarkyta. Lietuvoje nuo 2009 ir anot TA pravažiavus vos kelis k km. Vožtuvai pareguliuoti, karbai syncinti. Padangos naujos, grandinė žvaigždės taip pat. Sėdynė persiųta. Turiu bėdų su aukštais sūkiais ir trauka, bet čia jau atskiroj temoj apie tai. Galima gyventi ir taip. Važiuoja ergonomiškai ir stabiliai, gal kiek kuro sąnaudos nustebino blogąja prasme - 7 l/100km. Bet galbūt čia susiję su variklio nekorektišku darbu dar.
Pasikeičiau tepalus, kuro filtrą, užsidėjau šonines dėžes, susilitavau rėlę, užsidėjau windshieldą ir įsitaisiau voltmetrą, bei pasijungiau krovimą garminui.
Krapštausi toliau ir nagrinėju ar dar ko nereikėtų pasitiktrinti ir pasikeisti ar susireguliuoti
Turiu tam dar dvi savaites, o tada į Austriją su šia Africa.
Tai tiek apie mane ir kaip aš tapau Africistu.
Kaip ji atrodė ir kas buvo daroma iki manęs:
viewtopic.php?f=13&t=1481