Sveiki,
penktadieni po darbu uzkuriau moca ir isvariau i dvieju dienu "pakatuske". Kadangi buvau pakviestas sudalyvauti vakarelyje, nusprendziau vienu suviu nusauti du zuikius- sudalyvauti renginuke ir tuo paciu pasivezinti. Marsruta stengiausi susidelioti taip, kad kuo daugiau butu zvyrkeliu, lauko ar misko keliuku. "Pakatuske" mano galva, tikrai pavyko, neziurinti i kai kurias gamtos isdaigas.
Trumpi pastebejimai.
Marsruta deliojausi su Oziexploer programa ir veliau ji nusikroviau tiesiai i savo Garmin. Per visa marsruta tris kartus pataikiau i tokias vietas, kur zemelapyje rode, kad turetu buti zvirkelis, taciau realiai, jau buvo paklotas esfaltas
Taciau tokios atkarpos nebuvo labai ilgos. Niekur neteko iveikineti dideliu pelkynu, tik pirmos dienos pabaigoje- po prasiautusios dideles audros, atrodo nesunkus etapas lauko keliuku pavirto i gana sudetinga. Mat vieta pasitaike molinga ir kalnuota. Pasekme- vienas lengvas batonas, ir viena kalniuka iveikiau tik is antro karto...
Antra diena kazkur Kazlu Rudos miskuose, vietoj keliuko radau suarta kvartaline- taciau kadangi mocas su "piktesnemis" padangomis dideliu sunkumu nebuvo. Abi dienas gavau lietaus, taciau kadangi oras siltas, tai taip pat nebuvo didele problema. Truputi placiau noreciau apie pirmosios dienos audra. Netoli Simno, vaziavau i labai juodu debesu puse. Matesi, kad zaibuoja, girdejosi griaustinis. Kai i salma gavau pirmuosius du didelius lasus, supratau, kad reikia ieskoti vietos, kur lietu galeciau pralaukti. Ir cia man tiesiog labai pasiseke- pakeleje pamaciau senas, kolukiu laikais naudotas, sunkvezimiams vezantiems grudus sverti svarstykles (jos po stogu), kurios buvo apleistos ir neuzrakintos. As ilgai negalvodamas, cia ir sustojau. Pradzioje galvojau, kad gal dar reikejo vaziuoti, nes tik lijo, taciau veliau prasidejo tikru tikriausia audra- su sideliu veju, zaibais, krusa ir nerealiai dideliu kiekiu vandens. Krito ne tokie dideli ledu gabalai, kaip siandien aprasyta Delfyje:
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/lazdijuose-didele-krusa.d?id=45737293, taciau vistiek as dar tokiu gyvenime nebuvau mates. Tuo metu labai gailejausi, kad rankineje, kuria veze draugai automobiliu, palikau savo fotoaparata. Vaizdas buvo tikrai ispudingas... Taip i gamtos siautejima ziurejau apie 40 min.
Tai tiek ispudziu. Sorry, kad be iliustraciju. Idedu tik kaip atrode marsrutas: