Aciu Konstantinui uz reportazus, man tai padejo geriau sekti ir suvokti Dakaro reikalus.
Daugeliui Dakaras tapo tradicija, neisimtis esu ir as. Kai pas mus neimanoma vaziuoti motociklu, mes bent televizoriuje galime pasinerti i lenktiniu atmosfera. Dar del didesnes laimes, man pritruko Lietuviu, vaziuojanciu mocais. Pazistu asmeniskai visus lietuvius kurie ryzosi iveikti arba iveike Dakar'a su mocais (isskirus Beresniaviciu), patikekit tokiu atveju stebint reporazus ir gaudamas bet kokia informacija apie savo favoritus sergi tikraja ta zodzio prasme. Dar pridursiu, kad 2013 m. paskutinemis gruodzio dienomis skambinau Gintautui Igariui, bet telefono ragelyje isgirdau ispaniskai kalbanti balsa. O ba na- pamaniau, kad Gintas bus Cileje ir nebutinai sportininko kailyje, bet lenktiniu sukuryje. Deja jokios info apie ji taip ir negavau...
Isitikines, kad mums visiems buvo malonu paziureti i pasaulio enduro elita, ju motociklus, apranga ir valdymo technika. Dar labai idomi informacija man yra apie motociklistus privatinnkus kurie vaziuoja toli grazu ne lyderiu gretose ir ko gero kilometrai iveikiami jiems zymiai sunkiau nei lyderiams. Del suprantamu mums priezasciu.
Is siu metu Dakar'o reportazo man paliko ispudi, atrodo visai nereiksmingas epizodas.
Vienas atrodo Australu motociklistas-privatininkas finisavo jau kitos dienos ryta, kai iki kito GR starto buvo likusi nepilna valanda. Sportininkas atvaziavo visiskai issekes fiziskai ir palauztas moraliskai- jegu jis visai nebeturejo, bet technika jo buvo tvarkoje. Lenktinininkas atsisake testi toliau maratona. Tuomet prie jo piejo kitas motociklistas is Didziosios Britanijos, kuris jau buvo nusirases, bet vaiksciuojantis. Ir tada jis australui istare stebuklingus zodzius: Tu privalai vaziuoti, tai bus tavo gyvenimo lemtingiausias sprendimas, tu neatleisi sau visa gyvenima uz atsisakyma vaziuoti. Toliau Britas liepe greitai uzkasti o jis pats tuo metu kolegai paruose ir uztaise i prietaisa kelio knyga. Galiausiau Australas vos uzkele koja ant moco ir sulietintais judesiais pajudejo starto linijos link. Neisidemejau as startiniu numeriu situ lenktinininku- butu smalsu suzinoti, kaip toliau sekesi Australui. Ir tokiu istoriju yra pilnas Dakar'as.
Dakar 2014 baigiasi- tegyvoja Dakar 2015
Stai video epizodo, kuri minejau
http://www.youtube.com/watch?v=FZskvGY75zYRushanas Africa
Gyvenimas grazus...